Oprichter Bevertrans onverwachts overleden

Nieuws, Transport
Philippe Van Dooren
Marlotte, Liselotte, Charlotte en Geert Verhegge van familietransportbedrijf Bevertrans
Marlotte, Liselotte, Charlotte en Geert Verhegge van familietransportbedrijf Bevertrans © Bevertrans

In Zedelgem is Geert Verhegge, medeoprichter van Bevertrans, na een lange strijd tegen kanker overleden. Toch kwam dat onverwachts. Hij werd 61. Begin dit jaar gaf hij de fakkel door aan zijn dochters Liselotte (35), Charlotte (33) en Marlotte (30).

Geert Verhegge richtte Bevertrans in 1993 op samen met Jean-Marie Betsch, toen met twee vrachtwagens en twee chauffeurs. Na diens overlijden stapte Verhegges echtgenote Kristien Vanslambrouck in het bedrijf. Zij overleed in 2006, eveneens aan kanker. Vandaag is Bevertrans een bedrijf met zo’n vijftig trekkers, gespecialiseerd in vervoer van ADR-tankcontainers en kippertransport.

Verhegge was de jongste jaren minder actief in het bedrijf. Begin dit jaar namen zijn drie dochters officieel de fakkel over als bedrijfsleider van Bevertrans. Over hun intrede in het bedrijf en de reacties van de markt en de klanten publiceerden we onlangs een artikel in onze zomerreeks.

Verhegge was ook politiek actief binnen de CD&V, net als wijlen zijn vader Hilaire die burgemeester van Zedelgem was. Geert Verhegge bekleedde verschillende schepenambten. Onlangs had hij de taak van schepen van Sport, Jeugd en Cultuur op zich genomen, al wist hij dat hij tegelijkertijd zijn strijd tegen kanker zou moeten vechten.

Geert Verhegge was ook een man met een groot hart. Toen zijn bedrijf zijn vijfentwintigste verjaardag en hijzelf zijn zestigste verjaardag vierde, wou hij dat de giften van familie, vrienden, personeel, klanten en leveranciers naar het goede doel zouden gaan. Hij was ook lid van de raad van bestuur van de vzw Sesam, een klusjesdienst in de sociale economie.

De redactie van Flows biedt de zussen Verhegge en nabestaanden van Geert Verhegge haar deelneming aan. 

Philippe Van Dooren