WeBarge-vloot scoort alltimerecord van 40.000 teu in een maand

Nieuws, Transport
Koen Heinen
Van Moer Logistics - Stanford
Van Moer Logistics – Stanford © Van Moer Logistics

WeBarge, de binnenvaartpoot van Van Moer Logistics en Manuport Logistics, heeft in april een alltimerecord neergezet. In een maand werden 40.000 teu vervoerd tussen de diepzee- en inlandterminals en met vletverkeer in de Antwerpse haven.

De vloot van WeBarge bestaat uit een zestal schepen en twee duwbakken, samen goed voor een containercapaciteit van 1.697 teu. Daarvan worden een tweetal schepen ingezet voor de shuttle tussen de Dennie Lockefeer Containerterminal in Grobbendonk en de haven van Antwerpen, en twee tussen de terminal van Van Moer Logistics in Vilvoorde en de Antwerpse haven. WeBarge bedient eveneens de site van Umicore langs de Schelde in Hoboken en de containerterminal in de haven van Brussel, die recent door Van Moer logistics werd overgenomen en waar ondertussen ook een aangrenzend magazijn van 20.000 m² wordt gehuurd.

Stage V-motoren

“We zijn vooral verheugd te zien dat onze partners kiezen voor de modal shift als alternatief voor hun logistieke uitdagingen. Er beweegt duidelijk wat. Ook het magazijn in de haven van Brussel zal voor de nodige trafiek zorgen”, zegt Ilse Verdonck, businessdevelopmentmanager Ports & Intermodal Logistics bij Van Moer Logistics.

“We krijgen veel aanvragen om via het water te vervoeren. We blijven inzetten op intermodaal vervoer met moderne schepen die we in de nabije toekomst zullen uitrusten met Stage V-motoren en aandrijving op methanol. Recent hebben we met de ‘Longford’ nog een nieuw schip aan de vloot toegevoegd”, zegt Olivier Desmedt, directeur van WeBarge.

Vletverkeer

WeBarge onderhoudt ook dagelijkse haveninterne bargediensten tussen de verschillende diepzeeterminals. Daarbij ondermeer ‘Leftbank Solutions’, een dagelijkse bargedienst tussen de ATO-terminal en de Kaaien 1700, 1718 en 1742 aan het Deurganckdok en Kaaien 1333 en 1610 in Kallo. Dat zogenoemde ‘vletverkeer’ droeg mee bij aan het vorige maand gerealiseerde record.

Koen Heinen