Ilse Verdonck gaat nieuwe uitdaging aan bij Multimodaal.Vlaanderen

Interview, Mensen
Julie Desmet
20220506 Ilse Verdonck
Ilse Verdonck © Van Moer Logistics

Ilse Verdonck nam na een loopbaan van ruim zeven jaar bij Van Moer Logistics afscheid van haar collega’s. Ze startte op 8 mei als kersverse expert Multimodaal bij Multimodaal.Vlaanderen, onderdeel van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL).

Multimodaal.Vlaanderen is het neutrale adviespunt van VIL dat bedrijven informeert en begeleidt bij het zoeken naar efficiënte en duurzame transportoplossingen. Ilse Verdonck zetelt al sinds 2018 in de adviesraad van VIL en werkte geregeld mee aan workshops over intermodaliteit. “Ik werk al zo’n lange tijd samen met VIL en ben hier al zo vaak over de vloer gekomen dat het voelt als thuiskomen”, zegt ze.

Modal shift

Ilse Verdonck was in haar vorige functie actief als business implementation manager bij Van Moer Logistics. Mede dankzij haar jarenlange ervaring binnen de afdeling Port & Intermodal Logistics bij Van Moer, onderzocht ze verschillende business cases in samenwerking met Multimodaal.Vlaanderen. “Een van onze bekendste business cases was het succesvol overtuigen van Agrifirm om zijn exportgoederen vanuit Grobbendonk per barge naar de Antwerpse haven te vervoeren”, zegt ze.

Noodzaak

Als expert Multimodaal bij Multimodaal.Vlaanderen overtuigt ze bedrijven van de noodzaak om het vervoer van goederen via het water of het spoor te organiseren. Ze identificeert concrete ‘modal shift’-opportuniteiten en werkt ze uit in een duurzame business case, zowel naar operationele als economische haalbaarheid. “Veel bedrijven komen ook spontaan naar ons toe. We verlenen hen advies en stellen opportuniteiten voor”, vertelt ze. “De capaciteit van de Vlaamse waterwegen wordt nog onvoldoende benut. Door zoveel mogelijk vrachtwagens van de weg te halen, wordt de CO2-emissie gereduceerd en de congestie op de weg verlicht.”

Inlandterminals

Ze is al jaar en dag gebeten door multimodaliteit. “In het begin van mijn carrière in de containerlogistiek raakte ik geboeid door het spoor en de binnenvaart”, vertelt ze. “Bij Van Moer Logistics kreeg ik de kans om binnen de divisie Port & Intermodal aan de slag te gaan en mee te werken aan de uitbouw van de Container Terminal Cargovil (CTC) in Vilvoorde, de DLCT-terminal in Grobbendonk en de Trimodal Terminal Brussels.

“Ik heb graag bij Van Moer gewerkt, maar het kriebelde om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, vertelt ze. “De kennis en ervaring die ik in de voorbije 22 jaar heb opgebouwd, zal ik nu bij VIL optimaal kunnen benutten.”

Dynamisch team

Filip Van Hulle is manager van Multimodaal.Vlaanderen. Hij nam begin 2023 de fakkel over van Peter Lagey. “Met de aanstelling van Filip is Multimodaal.Vlaanderen een nieuwe weg ingeslagen. Er waait een frisse wind door het bedrijf. Ik ben in een klein en dynamisch team beland en sta te popelen om mijn tanden in nieuwe projecten te zetten”, vertelt ze. “Multimodaliteit is een werk van lange adem, maar het belang ervan zal alleen maar toenemen.”

“Ik ben ook iemand die graag onder de mensen is en met klanten rond de tafel zit”, gaat ze verder. “Een 9-to-5-kantoorbaan is niets voor mij.”

Ervaring

Ilse Verdonck heeft jarenlange ervaring in de logistieke sector. Ze startte in 2001 bij de rederij Hyundai Merchant Marine in Antwerpen als sales representative. In 2005 stapte ze over naar ZIM Lines. Hierna werkte ze acht jaar bij Hamann Logistics in opslag, overslag en Europees groupagetransport. Na een kort intermezzo bij Panalpina startte ze in 2016 bij Van Moer Logistics. Hier werkte ze als business development manager Port & Intermodal Logistics en was ze verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verder uitbouwen van de terminals en terminalactiviteiten. Ze groeide in januari 2022 door tot business implementation manager.

Sinds 2019 staat ze bij Portilog – het vormingscentrum van en voor de havengebonden en logistieke sector in Antwerpen – voor de klas. Binnen het opleidingstraject ‘Havenprofessional’, geeft ze les over de binnenvaart. In juni 2022 startte ze als docente voor Portiskills.

Ilse Verdonck gaat nieuwe uitdaging aan bij Multimodaal.Vlaanderen – Flows

Ilse Verdonck gaat nieuwe uitdaging aan bij Multimodaal.Vlaanderen

Interview, Mensen
Julie Desmet
20220506 Ilse Verdonck
Ilse Verdonck © Van Moer Logistics

Ilse Verdonck nam na een loopbaan van ruim zeven jaar bij Van Moer Logistics afscheid van haar collega’s. Ze startte op 8 mei als kersverse expert Multimodaal bij Multimodaal.Vlaanderen, onderdeel van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL).

Multimodaal.Vlaanderen is het neutrale adviespunt van VIL dat bedrijven informeert en begeleidt bij het zoeken naar efficiënte en duurzame transportoplossingen. Ilse Verdonck zetelt al sinds 2018 in de adviesraad van VIL en werkte geregeld mee aan workshops over intermodaliteit. “Ik werk al zo’n lange tijd samen met VIL en ben hier al zo vaak over de vloer gekomen dat het voelt als thuiskomen”, zegt ze.

Modal shift

Ilse Verdonck was in haar vorige functie actief als business implementation manager bij Van Moer Logistics. Mede dankzij haar jarenlange ervaring binnen de afdeling Port & Intermodal Logistics bij Van Moer, onderzocht ze verschillende business cases in samenwerking met Multimodaal.Vlaanderen. “Een van onze bekendste business cases was het succesvol overtuigen van Agrifirm om zijn exportgoederen vanuit Grobbendonk per barge naar de Antwerpse haven te vervoeren”, zegt ze.

Noodzaak

Als expert Multimodaal bij Multimodaal.Vlaanderen overtuigt ze bedrijven van de noodzaak om het vervoer van goederen via het water of het spoor te organiseren. Ze identificeert concrete ‘modal shift’-opportuniteiten en werkt ze uit in een duurzame business case, zowel naar operationele als economische haalbaarheid. “Veel bedrijven komen ook spontaan naar ons toe. We verlenen hen advies en stellen opportuniteiten voor”, vertelt ze. “De capaciteit van de Vlaamse waterwegen wordt nog onvoldoende benut. Door zoveel mogelijk vrachtwagens van de weg te halen, wordt de CO2-emissie gereduceerd en de congestie op de weg verlicht.”

Inlandterminals

Ze is al jaar en dag gebeten door multimodaliteit. “In het begin van mijn carrière in de containerlogistiek raakte ik geboeid door het spoor en de binnenvaart”, vertelt ze. “Bij Van Moer Logistics kreeg ik de kans om binnen de divisie Port & Intermodal aan de slag te gaan en mee te werken aan de uitbouw van de Container Terminal Cargovil (CTC) in Vilvoorde, de DLCT-terminal in Grobbendonk en de Trimodal Terminal Brussels.

“Ik heb graag bij Van Moer gewerkt, maar het kriebelde om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, vertelt ze. “De kennis en ervaring die ik in de voorbije 22 jaar heb opgebouwd, zal ik nu bij VIL optimaal kunnen benutten.”

Dynamisch team

Filip Van Hulle is manager van Multimodaal.Vlaanderen. Hij nam begin 2023 de fakkel over van Peter Lagey. “Met de aanstelling van Filip is Multimodaal.Vlaanderen een nieuwe weg ingeslagen. Er waait een frisse wind door het bedrijf. Ik ben in een klein en dynamisch team beland en sta te popelen om mijn tanden in nieuwe projecten te zetten”, vertelt ze. “Multimodaliteit is een werk van lange adem, maar het belang ervan zal alleen maar toenemen.”

“Ik ben ook iemand die graag onder de mensen is en met klanten rond de tafel zit”, gaat ze verder. “Een 9-to-5-kantoorbaan is niets voor mij.”

Ervaring

Ilse Verdonck heeft jarenlange ervaring in de logistieke sector. Ze startte in 2001 bij de rederij Hyundai Merchant Marine in Antwerpen als sales representative. In 2005 stapte ze over naar ZIM Lines. Hierna werkte ze acht jaar bij Hamann Logistics in opslag, overslag en Europees groupagetransport. Na een kort intermezzo bij Panalpina startte ze in 2016 bij Van Moer Logistics. Hier werkte ze als business development manager Port & Intermodal Logistics en was ze verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verder uitbouwen van de terminals en terminalactiviteiten. Ze groeide in januari 2022 door tot business implementation manager.

Sinds 2019 staat ze bij Portilog – het vormingscentrum van en voor de havengebonden en logistieke sector in Antwerpen – voor de klas. Binnen het opleidingstraject ‘Havenprofessional’, geeft ze les over de binnenvaart. In juni 2022 startte ze als docente voor Portiskills.