Hupac vanuit Zeebrugge nu ook naar Barcelona, Warschau en Brescia

Nieuws, Transport
Koen Heinen
Trailer Hupac
Trailer Hupac © Hupac

Spooroperator Hupac verbindt vanaf juni de haven van Zeebrugge met zowel het Italiaanse Brescia als het Spaanse Barcelona. Vanaf september rijdt de spooroperator ook tussen Zeebrugge en het Poolse Warschau/Gadki.

Hupac heeft vanuit Zeebrugge al regelmatige verbindingen naar de Noord-Italiaanse bestemmingen Novara en Busto vanop respectievelijk de terminals van CLdN/CRO en P&O. Daar komen vanaf juni het Noord-Italiaanse Brescia en het Spaanse Barcelona bij. Vanaf september wordt Zeebrugge ook verbonden met Warschau/Gadki in Polen. De verbindingen met Barcelona en Warschau lopen via Antwerpen. De verbinding naar Brescia gaat rechtstreeks vanuit Zeebrugge.

Naar Brescia rijden er vanaf juni twee treinen per week, naar Barcelona vijf en vanaf september drie naar Warschau.

VK en shortsea

Hupac mikt met de nieuwe verbindingen op trafiek vanuit het Verenigd Koninkrijk en van de andere shortseadiensten die Zeebrugge aanlopen.

Eerder dit jaar meldde de operator nog een daling van de intermodale trafieken van en naar België met 13% in 2020 in vergelijking met 2019 als gevolg van corona en de brexit. De operator benadrukte toen dat België een van de belangrijkste intermodale markten in Europa is en dat hij blijft investeren in de trafiekontwikkeling tussen België en Zuid- en Oost-Europa. De nieuwe verbindingen zijn daar een duidelijk bewijs van.

Koen Heinen