Gekantelde tankwagen op Antwerpse Ring zorgde voor chaotische ochtend

Nieuws, Transport
Michiel Leen
Tankwagen met chocolademelk kantelt op Antwerpse Ring
Tankwagen met chocolademelk kantelt op Antwerpse Ring © Marc De Roeck

Een zwaar ongeval op de Antwerpse Ring stuurde ochtend het verkeer in de war. Een tankwagen met chocolademelk kantelde er ter hoogte van afrit Antwerpen-Zuid omstreeks 4.50 uur vanochtend na een aanrijding. De weg is vrij, maar de chaos blijft.

Update 13.45 uur

Omstreeks 4.50 uur vanochtend botste op de Antwerpse Ring richting Nederland, ter hoogte van afrit Antwerpen-Zuid, een terreinwagen tegen een vrachtwagen die geladen was met chocolademelk. De vrachtwagen kwam op zijn zij terecht. Volgens Het Laatste Nieuws werd de bestuurder van de personenwagen lichtgewond naar het ziekenhuis afgevoerd. 

Meteen onstonden wachttijden die opliepen tot twee uur. De inhoud van de tankwagen moest worden overgepompt. Ook was er brandstof uit de vrachtwagen gelekt die eerst opgeruimd moest worden. Omstreeks acht uur vanochtend waren drie van de vijf rijstroken weer vrijgegegeven, maar verwacht wordt dat de hinder nog enkele uren zal aanhouden. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om om te rijden via de Liefkenshoektunnel, die toe negen uur tolvrij is. 

Volgens VRT werd de terreinwagen die het ongeval veroorzaakte bestuurd door een minderjarige. 

Het Vlaams Verkeerscentrum meldt even voor 14.00 uur dat er nog altijd hinder is: drie rijstroken zijn versperd, twee beschikbaar. De afhandeling van het ongeval zal nog ruim tijd in beslag nemen. Wie van Gent naar Hasselt moet, rijdt best om via Brussel, verkeer van Brussel naar Antwerpen neemt best de E 19.

Michiel Leen