E17 komend weekend nacht dicht voor weghalen ‘harnas’

Nieuws, Transport
Michiel Leen
Overkluizing van de nieuwe flyover van de E17 ter hoogte van Antwerpen-West
Overkluizing van de nieuwe flyover van de E17 ter hoogte van Antwerpen-West © Lantis

De nieuwe brug over de E17 bij Antwerpen-West is klaar. Daarom wordt het stalen ‘harnas’ rond het bouwwerk komend weekend opgeruimd. De snelweg gaat in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni een tijdlang dicht.

Sinds augustus vorig jaar werd de snelweg E17 ter hoogte van Antwerpen-West overkapt met een overkluizing, een ‘harnas’ dat de bouw van een nieuwe brug mogelijk maakt terwijl het verkeer onder het bouwwerk door blijft rijden. Nu die brug klaar is, wordt het harnas verwijderd. Om die werken tot een goed einde te brengen, moet de snelweg komend weekend een tijdlang worden afgesloten. 

De verbinding van de Kennedytunnel naar de E17 is afgesloten van zaterdag 5 juni om 23.00 uur tot zondag 6 juni om 7.00 uur. In Antwerpen-West rij je verplicht richting E34. Je keert in Waaslandhaven-Oost richting E17. De verbinding van de E17 naar de E34 en de Kennedytunnel is afgesloten van zondag 6 juni om 2.00 uur tot 7.00 uur. Je verlaat de snelweg in Kruibeke. Op de N70 rij je richting Melsele (E34) of richting Linkeroever (Kennedytunnel). 

Om het verkeer op zaterdagnacht vlot rondom de werken te leiden zijn bijkomende omleidingen voorzien. 

Michiel Leen