Nieuwe spoorverbinding Hupac tussen Combinant en Poolse Poznan

Nieuws, Spoorvervoer
Koen Heinen
Combinantuitbreiding
Combinantuitbreiding © Combinant

Spooroperator Hupac start vanaf 8 november met een nieuwe directe spoorverbinding tussen de Combinantterminal in de haven van Antwerpen en het Poolse Poznan. Er zijn drie roundtrips per week voorzien met een snelle transittijd. 

De treinen op de nieuwe verbinding tussen Combinant en Poznan vertrekken in Antwerpen op dinsdag, donderdag en zaterdag. Ook in Poznan zijn de vertrekken voorzien op dinsdag, donderdag en zaterdag. De closingtijd voor de treinen op dinsdag en donderdag uit Antwerpen is 19.30 uur. De lading kan respectievelijk op donderdag en zaterdag om 5.00 uur opgepikt worden in Poznan. Voor de trein op zaterdag is de closing 5.00 uur in Antwerpen en de pick-uptijd 12.00 uur op zondag in Poznan.

Aansluitingen

In Poznan biedt de verbinding aansluitingsmogelijkheden naar Warschau, Wroclaw en Katowice met verhoogde frequenties. In Antwerpen kunnen de goederen uit Poznan aansluiten op de Hupacverbinding naar Barcelona.