Flows maakt balans op van containertrafiek tijdens uniek kennisevent

Nieuws, Scheepvaart
Koen Dejaeger
Containertrends 2022: slotconclusies van Eddy Wouters. Ook op 26 oktober 2023 neemt hij de slotconclusies voor zijn rekening.
Containertrends 2022: slotconclusies van Eddy Wouters. Ook op 26 oktober 2023 neemt hij de slotconclusies voor zijn rekening. © Wilfried Deferme

Na een succesvolle eerste editie in november 2022, organiseert vakmagazine Flows op donderdag 26 oktober opnieuw het event ‘Containertrends’. Tijdens deze editie nemen we een deep dive in de containertrafiek en zoomen we in op drie thema’s: vergroening, digitalisering en inlandterminals.

Flows analyseert op donderdag 26 oktober ’s namiddags in Hof ter Delft (Antwerpen) opnieuw de stand van zaken in de containersector. Dat doen we aan de hand van een keynote van senior shipping analyst bij AXSMarine (Alphaliner) Stefan Verberckmoes. Hij geeft een presentatie over de trends in de containertrafiek.

“Allereerst zullen we het hebben over de normalisering van de markt, want alle positieve en negatieve COVID-19-effecten zijn weg”, aldus Verberckmoes. “Vervolgens geven we toelichting bij het recordorderboek en de mate waarin dat tot overcapaciteit kan leiden. We nemen ook eens onder de loep wat de carriers hebben gedaan met de monsterwinsten die ze tijdens de pandemie gemaakt hebben. Deels werden die geïnvesteerd in de vergroening van de vloot: er worden nu echt wel belangrijke stappen gezet in de overschakeling op alternatieve brandstoffen. Concreet bekijken we wat dat voor verladers en havens zal betekenen.”

Gerenommeerde sprekers

Uit deze presentatie distilleren we drie onderwerpen waarover we in gesprek gaan met enkele stakeholders uit de sector: vergroening, digitalisering en het belang van inlandterminals. Die onderwerpen komen aan bod in panelgesprekken, waarvoor we enkele prominente stemmen vanuit de sector aan het woord laten. Onder meer Tom Demolder, CEO van Hapag-Lloyd Benelux, Michel Marstboom, CCO DP World Antwerpen, Eddy Wouters, directeur-generaal van ASV, Jippe van Eijnatten, directeur business development Titan Cleanfuels en Dick Gilhuis, CEO Danser nemen het woord.

Containertrends 2023 is een kennisgedreven evenement dat gebaseerd is op de actualiteit zoals u die ook kan volgen in Flows. Vanuit onze verankering in de maritieme en logistieke wereld in Vlaanderen, gaan we na welke de trends en evoluties zijn en welke impact ze hebben op de activiteiten hier. Uiteraard stopt logistiek niet aan de grenzen – integendeel – en geldt ook hier ons credo: Flows bekijkt het internationale nieuws door een lokale bril.

Het event Containertrends vindt plaats op donderdag 26 oktober 2023 in de namiddag. Inschrijven kan via deze link. We verwelkomen u graag vanaf 13.00 uur en we eindigen de namiddag met een walking dinner zodat u naar believen kunt netwerken met professionals uit de sector.

Flows maakt balans op van containertrafiek tijdens uniek kennisevent – Flows

Flows maakt balans op van containertrafiek tijdens uniek kennisevent

Nieuws, Scheepvaart
Koen Dejaeger
Containertrends 2022: slotconclusies van Eddy Wouters. Ook op 26 oktober 2023 neemt hij de slotconclusies voor zijn rekening.
Containertrends 2022: slotconclusies van Eddy Wouters. Ook op 26 oktober 2023 neemt hij de slotconclusies voor zijn rekening. © Wilfried Deferme

Na een succesvolle eerste editie in november 2022, organiseert vakmagazine Flows op donderdag 26 oktober opnieuw het event ‘Containertrends’. Tijdens deze editie nemen we een deep dive in de containertrafiek en zoomen we in op drie thema’s: vergroening, digitalisering en inlandterminals.

Flows analyseert op donderdag 26 oktober ’s namiddags in Hof ter Delft (Antwerpen) opnieuw de stand van zaken in de containersector. Dat doen we aan de hand van een keynote van senior shipping analyst bij AXSMarine (Alphaliner) Stefan Verberckmoes. Hij geeft een presentatie over de trends in de containertrafiek.

“Allereerst zullen we het hebben over de normalisering van de markt, want alle positieve en negatieve COVID-19-effecten zijn weg”, aldus Verberckmoes. “Vervolgens geven we toelichting bij het recordorderboek en de mate waarin dat tot overcapaciteit kan leiden. We nemen ook eens onder de loep wat de carriers hebben gedaan met de monsterwinsten die ze tijdens de pandemie gemaakt hebben. Deels werden die geïnvesteerd in de vergroening van de vloot: er worden nu echt wel belangrijke stappen gezet in de overschakeling op alternatieve brandstoffen. Concreet bekijken we wat dat voor verladers en havens zal betekenen.”

Gerenommeerde sprekers

Uit deze presentatie distilleren we drie onderwerpen waarover we in gesprek gaan met enkele stakeholders uit de sector: vergroening, digitalisering en het belang van inlandterminals. Die onderwerpen komen aan bod in panelgesprekken, waarvoor we enkele prominente stemmen vanuit de sector aan het woord laten. Onder meer Tom Demolder, CEO van Hapag-Lloyd Benelux, Michel Marstboom, CCO DP World Antwerpen, Eddy Wouters, directeur-generaal van ASV, Jippe van Eijnatten, directeur business development Titan Cleanfuels en Dick Gilhuis, CEO Danser nemen het woord.

Containertrends 2023 is een kennisgedreven evenement dat gebaseerd is op de actualiteit zoals u die ook kan volgen in Flows. Vanuit onze verankering in de maritieme en logistieke wereld in Vlaanderen, gaan we na welke de trends en evoluties zijn en welke impact ze hebben op de activiteiten hier. Uiteraard stopt logistiek niet aan de grenzen – integendeel – en geldt ook hier ons credo: Flows bekijkt het internationale nieuws door een lokale bril.

Het event Containertrends vindt plaats op donderdag 26 oktober 2023 in de namiddag. Inschrijven kan via deze link. We verwelkomen u graag vanaf 13.00 uur en we eindigen de namiddag met een walking dinner zodat u naar believen kunt netwerken met professionals uit de sector.