Nieuwe Latin-East-Coast Europe Express van ONE doet Antwerpen aan

Nieuws, Scheepvaart
Koen Dejaeger
De 'ONE Innovation' (24.136 teu) op proefvaart
De ‘ONE Innovation’ (24.136 teu) op proefvaart © JMU

Rederij Ocean Network Express (ONE), die deel uitmaakt van het consortium THE Alliance, lanceert een nieuwe, wekelijkse dienst tussen Europa en Zuid-Amerika. De nieuwe dienst zal in zijn rotatie ook de haven van Antwerpen aandoen.

De Singaporese rederij Ocean Network Express (ONE) kondigt woensdag 12 juli de lancering van de Latin-East-Coast Europe Express (LUX) aan. Deze nieuwe, wekelijkse dienst verbindt Europa en het Middellandse Zeegebied met de oostkust van Zuid-Amerika. “De LUX is de eerste specifieke dienst van ONE die Europa en het Middellandse Zeegebied verbindt met de oostkust van Zuid-Amerika”, aldus de rederij. “De dienst is zo uitgetekend dat we onze klanten een mooi alternatief kunnen bieden voor bestaande diensten tussen de oostkust van Zuid-Amerika, Europa en het Middellandse Zeegebied.”

De rederij geeft mee dat de dienst extra mogelijkheden biedt voor klanten die gekoelde vracht willen transporteren. “Het is ook de enige dienst op de markt die een directe verbinding aanbiedt van Lissabon naar de oostkust van Zuid-Amerika”, geeft ONE nog mee.

Strategisch belang

“Zuid-Amerika is altijd van strategisch belang geweest voor ons wereldwijde netwerk”, zegt Yu Kurimoto, managing director van ONE. “De lancering van de LUX-service toont aan dat ONE zich inzet om onze klanten uitstekende, betrouwbare, efficiënte en uitgebreide diensten te bieden. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze producten en ons aanbod te verbeteren. De LUX-service is een belangrijke stap voorwaarts om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten in deze belangrijke regio.”

De eerste afvaart van LUX begint op 16 september in Montevideo met de volgende rotatie: Rotterdam – London Gateway – Hamburg – Antwerp – Lisbon – Algeciras – Santos – Paranagua – Montevideo – Buenos Aires – Itapoa – Paranagua – Santos – Rio De Janeiro – Algeciras – Rotterdam.

Latin-East-Coast Europe Express (LUX)
Latin-East-Coast Europe Express (LUX) (c) ONE

Terminals

Onlangs gaf de CEO van Ocean Network Express (ONE) Jeremy Nixon in een uitgebreide persconferentie aan dat hij nog meer investeringen in terminals overweegt. De topman van de Japanse rederij wil zo de volatiliteit van de inkomsten tot een minimum beperken.

Ocean Network Express (ONE) werd opgericht op 7 juli 2017 na de integratie van de lijndiensten van Kawasaki Kisen Kaisha (“K” LINE), Mitsui O.S.K. Lines (MOL) en Nippon Yusen Kaisha (NYK). Het hoofdkantoor van de rederij bevindt zich in Singapore, met regionale hoofdkantoren in Hong Kong, Singapore, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Brazilië. ONE maakt deel uit van van THE Alliance en heeft een vloot van 200 schepen en een internationaal netwerk van meer dan 170 diensten naar 120 landen. ONE is de zevende grootste containercarrier ter wereld met een vloot van ongeveer 1,52 miljoen teu.

Nieuwe Latin-East-Coast Europe Express van ONE doet Antwerpen aan – Flows

Nieuwe Latin-East-Coast Europe Express van ONE doet Antwerpen aan

Nieuws, Scheepvaart
Koen Dejaeger
De 'ONE Innovation' (24.136 teu) op proefvaart
De ‘ONE Innovation’ (24.136 teu) op proefvaart © JMU

Rederij Ocean Network Express (ONE), die deel uitmaakt van het consortium THE Alliance, lanceert een nieuwe, wekelijkse dienst tussen Europa en Zuid-Amerika. De nieuwe dienst zal in zijn rotatie ook de haven van Antwerpen aandoen.

De Singaporese rederij Ocean Network Express (ONE) kondigt woensdag 12 juli de lancering van de Latin-East-Coast Europe Express (LUX) aan. Deze nieuwe, wekelijkse dienst verbindt Europa en het Middellandse Zeegebied met de oostkust van Zuid-Amerika. “De LUX is de eerste specifieke dienst van ONE die Europa en het Middellandse Zeegebied verbindt met de oostkust van Zuid-Amerika”, aldus de rederij. “De dienst is zo uitgetekend dat we onze klanten een mooi alternatief kunnen bieden voor bestaande diensten tussen de oostkust van Zuid-Amerika, Europa en het Middellandse Zeegebied.”

De rederij geeft mee dat de dienst extra mogelijkheden biedt voor klanten die gekoelde vracht willen transporteren. “Het is ook de enige dienst op de markt die een directe verbinding aanbiedt van Lissabon naar de oostkust van Zuid-Amerika”, geeft ONE nog mee.

Strategisch belang

“Zuid-Amerika is altijd van strategisch belang geweest voor ons wereldwijde netwerk”, zegt Yu Kurimoto, managing director van ONE. “De lancering van de LUX-service toont aan dat ONE zich inzet om onze klanten uitstekende, betrouwbare, efficiënte en uitgebreide diensten te bieden. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze producten en ons aanbod te verbeteren. De LUX-service is een belangrijke stap voorwaarts om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten in deze belangrijke regio.”

De eerste afvaart van LUX begint op 16 september in Montevideo met de volgende rotatie: Rotterdam – London Gateway – Hamburg – Antwerp – Lisbon – Algeciras – Santos – Paranagua – Montevideo – Buenos Aires – Itapoa – Paranagua – Santos – Rio De Janeiro – Algeciras – Rotterdam.

Latin-East-Coast Europe Express (LUX)
Latin-East-Coast Europe Express (LUX) (c) ONE

Terminals

Onlangs gaf de CEO van Ocean Network Express (ONE) Jeremy Nixon in een uitgebreide persconferentie aan dat hij nog meer investeringen in terminals overweegt. De topman van de Japanse rederij wil zo de volatiliteit van de inkomsten tot een minimum beperken.

Ocean Network Express (ONE) werd opgericht op 7 juli 2017 na de integratie van de lijndiensten van Kawasaki Kisen Kaisha (“K” LINE), Mitsui O.S.K. Lines (MOL) en Nippon Yusen Kaisha (NYK). Het hoofdkantoor van de rederij bevindt zich in Singapore, met regionale hoofdkantoren in Hong Kong, Singapore, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Brazilië. ONE maakt deel uit van van THE Alliance en heeft een vloot van 200 schepen en een internationaal netwerk van meer dan 170 diensten naar 120 landen. ONE is de zevende grootste containercarrier ter wereld met een vloot van ongeveer 1,52 miljoen teu.