Externe onderhoudsmedewerker vast in brandende havenkraan Zeebrugge

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
Brandweer haalt onderhoudstechnicus van portaalkraan CSP Zeebrugge
Brandweer haalt onderhoudstechnicus van portaalkraan CSP Zeebrugge © Jan Van Maele

De brandweer redde een arbeider van een externe onderhoudsfirma vanop een kadekraan bij CSP Zeebrugge. Door werkzaamheden aan de elektriciteit ontstond op twintig meter hoogte een kleine brand met rookontwikkeling.

Bij containeroperator CSP Zeebrugge ontstond donderdag in de late namiddag brand in kadekraan nummer 1. Dat is de meest oostelijke van de zeven kranen langs het Albert II-dok. Het gevaarte met een werkhoogte van 42 meter was tijdelijk buiten gebruik voor onderhoud.

Tijdens de onderhoudswerken door een externe firma ontstond binnen een stalen koker een kleine brand met rookontwikkeling. Dit gebeurde wellicht door een kortsluiting, op ongeveer twintig meter hoogte. Een rookalarm sloeg aan en voor alle zekerheid kwam de brandweer ter plaatse. Er hoefde niet veel geblust te worden, maar een arbeider van het onderhoudsbedrijf kon niet meer via de gebruikelijke route naar beneden. Met een ladderwagen bracht de  brandweer hem veilig op vaste grond. Niemand raakte gewond. De terminaluitbater bevestigt dat er weinig schade is.

Roel Jacobus