BTB-ABVV Zeebrugge sloopt versleten kantoorgebouw

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
Kantoor BTB-ABVV in Heiststraat Zeebrugge
Kantoor BTB-ABVV in Heiststraat Zeebrugge © Google Streetview

De socialistische vakbond BTB-ABVV wil zijn verouderde en versleten kantoorgebouw in Zeebrugge vervangen door een moderne nieuwbouw. Een vergunning is aangevraagd, met de bedoeling van de sloophamer boven te halen na half oktober.

“Ons gebouw is helemaal op”, zegt medewerker Gert-Jan Vanneste van BTB-ABVV. “De ontvangst- en kantoorruimtes zijn niet meer van deze tijd en bijvoorbeeld de centrale verwarming is versleten. Op die manier organiseer je geen kwalitatieve dienstverlening voor de leden.”

De socialistische vakbond kocht in 2018 de voormalige woning met studentenkamers in de Heistlaan in Zeebrugge. De nota van de architect stelt dat de technische en bouwkundige infrastructuur onvoldoende aanpasbaar is voor hedendaagse kantoren en dienstverlening. Daarom is er beslist van het pand te slopen en te vervangen door een functionele nieuwbouw.

Tijdelijk bij Randstad

Er is een vergunning aangevraagd voor twee bovengrondse bouwlagen en een half-ondergrondse laag met onder meer een open parking. In de bovengrondse bouwlagen komen de werkloosheidsdienst, het onthaal en de kantoren van BTB-ABVV, een grote en kleine vergaderzaal en onder meer sanitair, berging, logistieke ruimte en keuken. Voor een aangenaam licht werkklimaat is gekozen voor een ‘doorzon’-indeling en een open centrale trap.

“In afwachting van de goedkeuring van de vergunningsaanvraag, plannen we van half oktober het gebouw te verlaten. Tijdens de bouwperiode verplaatsen we onze dienstverlening naar de kantoren van uitzendgroep Randstad in de Kustlaan.”

Roel Jacobus