Zeebrugge praat met Club en Cercle over samenwerking

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
Voetbalteams Club en Cercle Brugge
Voetbalteams Club en Cercle Brugge © Cercle Brugge

Zeebrugge praat met de Brugse voetbalploegen Club en Cercle en het Concertgebouw over een samenwerking om het havengevoel sterker te verankeren in de lokale gemeenschap. Het logo van MBZ zal op de shirts van de spelers evenwel niet verschijnen.

Op een klantenevenement van het havenbestuur van Zeebrugge lichtte CEO Tom Hautekiet een tip van de sluier over een communityproject dat in de steigers staat. “Dat klopt. In het licht van ons samengaan met de haven van Antwerpen werken we aan een strategie om de haven in de lokale gemeenschap te verankeren. De grote factor is de streekeconomie, en we nemen onze verantwoordelijkheid om bij te dragen tot het sociale weefsel.”

Er komen verschillende projecten voor verschillende stakeholders. “In de eerste plaats is er ons personeel. De medewerkers kregen het voorbij jaar heel wat over zich heen: de impact van COVID-19, de wissel van bedrijfsleiding en de samenwerkingsgesprekken met Antwerpen. Ten tweede willen we voor onze klanten en professionele partners momenten voor ontmoeting en beleving inlassen. Ten derde willen we een programma aanbieden aan de vijf woonkernen rondom het havengebied.”

Logo fusiehaven

Voor die drie doelgroepen wordt een aanbod van sport en cultuur uitgewerkt. “We willen de mensen toegang geven tot evenementen en ontmoetingen buiten het werk. We zijn al rond met Club Brugge en praten binnenkort met Cercle Brugge om bijvoorbeeld een aantal mensen op de wedstrijden uit te nodigen. Dat betekent niet dat we visuele reclame zullen plaatsen. Het heeft weinig zin om het logo van de haven van Zeebrugge op de shirts te zetten als je weet dat er in hetzelfde voetbalseizoen een nieuwe naam en logo van de fusiehaven komt.”

Daarnaast wordt een aanbod opgezet met het Concertgebouw van Brugge. Het havenbestuur MBZ is sinds de opening ervan in 2002 – toen Brugge de Culturele Europese Hoofdstad was – een trouwe partner. In het zalencomplex organiseert MBZ geregeld congressen, recepties en concerten. Voormalig havenbestuurder Joachim Coens is er een van de sterkhouders in de raad van bestuur.

Roel Jacobus