Terminal International Car Operators Zeebrugge (ICO) bomvol Tesla’s

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
Duizenden Tesla's bij ICO Terminals in Zeebrugge
Duizenden Tesla’s bij ICO Terminals in Zeebrugge © Twitter-Facebook (Morton Grove)

International Car Operators in Zeebrugge heeft de handen vol met tienduizenden Tesla’s voor de Europese markt. Sinds kort stuurt het merk vanuit zijn fabrieken in zowel China als de VS nieuwe wagens naar de kusthaven.

Onder Tesla-fanaten ontstond deze week opwinding over een filmpje uit Zeebrugge dat gretig op de sociale media werd gedeeld. De video – gefilmd vanop het dek van een autoschip – toont een panorama van duizenden en duizenden wagens van het type Tesla Model 3 op de terminal van International Car Operators (ICO) aan het Zuidelijk Kanaaldok.

De gespecialiseerde website Teslarati.com refereert aan cijfers van de Chinese Passenger Car Association. Daar lezen we dat in mei de Gigafactory in Shanghai 11.527 wagens van het type Model 3 exporteerde, onder meer naar Zeebrugge en Port Kembla in Australië.

9.800 Tesla’s in week

“Vorig weekend zijn van dat merk twee volle schepen tegelijk aangekomen, samen goed voor 7.500 wagens”, bevestigt CEO Marc Adriansens van (ICO) aan de redactie van Flows. “In totaal hebben we deze week 9.800 Tesla’s vanuit Zeebrugge naar Europese bestemmingen verdeeld. Een groot aantal daarvan ging per schip naar Noorwegen maar we hebben voor het eerst ook auto’s op het spoor naar Zwitserland gezet.”

Op de jaarvergadering van de Europese federatie van de autologistiek ECG donderdag, waarvan Adriansens bestuurder is, werd het toenemende aandeel van de elektrische wagens benadrukt. “We zien ook in Zeebrugge een enorme groei in het segment van de elektrische wagens, waartoe Tesla behoort. Het ziet er naar uit dat deze evolutie niet zal stilvallen: ook het volgende kwartaal is goed bezet.”

Roel Jacobus