Stena Glovis stuurt tv-wagens via ICO Antwerpen naar Olympische Spelen

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
TV-wagens rijden op ‘Glovis Symphony’
TV-wagens rijden op ‘Glovis Symphony’ © Stena Glovis LinkedIn

Op de terminal van International Car Operators (ICO) in Kallo verscheepte Stena Glovis 24 vrachtwagens met tv-opnamemateriaal naar Yokohama. Deze apparatuur levert beelden van de Olympische Spelen in Tokio aan de Europese zenders.

Op de Antwerpse terminal (Kallo) van stukgoedbehandelaar International Car Operators (ICO) werd zorgvuldig een ongewone vracht aan boord van roroschip ‘Glovis Symphony’ gemanoeuvreerd. In totaal zijn 24 vrachtwagens met tv-opnamemateriaal voor de Olympische Spelen in Tokio verscheept. Deze voertuigen en apparatuur zullen beelden voor de Europese zenders leveren.

Het schip vaart een reguliere dienst tussen het Verre Oosten en Europese autohavens Zeebrugge, Antwerpen, Bremerhaven en Southampton. Na het vertrek bij ICO in Antwerpen op zaterdag 30 mei volgde een tussenstop in Piraeus. Het schip is nu onderweg naar Singapore (rond 24 juni), gevolgd door tussenstops in de Chinese havens Huangpu en Shanghai. Uiteindelijk worden de vrachtwagens met tv-apparatuur gelost in Yokohama, net op tijd voor de Olympische Spelen in Tokio van 23 juli tot en met 8 augustus.

Krachtenbundeling Stena Glovis

De tv-captatiewagens vermelden onder meer het logo van het Franse AMP Visual TV, gespecialiseerd in technische diensten voor sportmanifestaties wereldwijd zoals de Olympische Spelen, de Ronde van Frankrijk en grote voetbalkampioenschappen.

Het cargoproject werd behartigd door Stena Glovis, sinds 2019 een joint venture van de Zuid-Koreaanse groep Hyundai Glovis en de Zweedse groep Stena. Stena Glovis combineert de diepzee rorodiensten van Huyndai Glovis met de Europese shortseadiensten van Stena Line. De doelgroepen zijn fabrikanten van allerhande voertuigen, stukgoed en projectcargo. Vanuit het hoofdkwartier in Hamburg wordt momenteel een Europees commercieel netwerk uitgebouwd.

Roel Jacobus