Verkeershinder Zeebrugge nieuwe fases onderhoud N31 en Vandammesluis

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
Tweede fase onderhoudswerken N31
Tweede fase onderhoudswerken N31 © Agentschap Wegen en Verkeer

In en rond Zeebrugge starten nieuwe fases van twee werven met een grote impact op het wegverkeer. De onderhoudsbeurt van de Expressweg N31 wisselt van kant en er komt een ingrijpende omleiding voor de verdere renovatie van de Pierre Vandammesluis.

De Expresweg N31 – die Zeebrugge verbindt met het knooppunt van de E40-E403 in Loppem – krijgt sinds begin maart een grondige opknapbeurt. Op een gedeelte van meer dan vier kilometer worden beide weghelften om de beurt aangepakt. Het Agentschap Wegen en Verkeer meldt dat de eerste helft van de werken erop zit. Woensdag 12 mei gaan alle op- en afritten richting de kust weer open.

De aannemer start dan aan de weghelft richting binnenland en E40. Daarvoor sluiten gedurende twee maanden de op- en afrit aan de Oostendse Steenweg (N9) en de oprit aan de Blankenbergse Steenweg (N371). Tot half juli wordt het verkeer richting binnenland omgeleid naar de Bevrijdingslaan (N351). Wegens de beperking van het aantal rijstroken, wordt het doorgaande verkeer naar Zeebrugge aangeraden om van en naar de E40 de route langs Aalter en Maldegem te gebruiken.

Pierre Vandammesluis

In Zeebrugge zelf wordt in het kader van de onderhouds- en renovatiewerken aan de Pierre Vandammesluis, van maandag 17 mei tot half juli, brug drie voor alle verkeer afgesloten. Dit is de binnenste brug aan de zeezijde van de sluis.

Alle verkeer in beide richtingen zal over brug vier verlopen, telkens over één rijstrook. Om een vlotte doorstroming van het verkeer te behouden, zal het niet mogelijk zijn om net na de brug naar de Zeesluisstraat af te slaan. Verkeer dat via de Zeesluisstaat de Isabellelaan wil bereiken, zal verderop moeten terugdraaien of doorrijden tot aan het kruispunt bij de Visartsluis.

Roel Jacobus