Seatrade verwerft controle over Geest Line

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De Britse rederij Geest Line is overgenomen door een joint venture van de Nederlandse rederij Seatrade en het logistieke bedrijf Jamaica Producers. De lijndienst van Geest tussen Centraal-Amerika en Vlissingen wordt gewoon voortgezet.

Geest Line vervoert al sinds de jaren vijftig bananen vanuit de Caraïben naar Noord-Europa. De Britse carrier uit Fareham (tussen Southampton en Portsmouth) zet momenteel vijf reeferschepen in, die wekelijks komen lossen in Vlissingen en Portsmouth.

De aanloophavens aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn Bridgetown (Barbados), Saint George’s (Grenada), Kingstown, Castries (St Lucia), Roseau, St John’s (Antigua), Willemstad, Turbo, Santa Marta en Manzanillo (Dominicaanse republiek).

Caribanex

De Nederlandse rederij Seatrade die nu met Jamaica Producers de controle over Geest Line verkrijgt, werkt al geruime tijd nauw samen met de Britse sectorgenoot. De vijf door Geest Line ingezette schepen, waaronder de ‘Comoros Stream’ (zie foto) worden van Seatrade gehuurd en de Nederlandse carrier heeft er ook een allocatie op en verkoopt de verbinding zelf onder de naam ‘Caribanex’.

Seatrade en Jamaica Producers hebben niet bekendgemaakt hoeveel ze voor Geest Line betaald hebben. Ze hebben wel bevestigd dat kapitein Peter Dixon, managing director van Geest Line, op post blijft.

Stefan Verberckmoes