Paasvangst van 11 ton coke op Kaai 869 in Antwerpen (+video)

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman
Vangst van 11 ton coke in een container
Vangst van 11 ton coke in een container © Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd 10.964 kilogram cocaïne gevonden in een container op Kaai 869. De drugs werden verdeeld over 9.842 pakken en zaten tussen een deklading blauw leder. De vangst kadert in het dossier ‘SKY ECC’.

Het dossier SKY ECC, waarbij specialisten van de politie erin slaagden om versleutelde berichten van de drugsmaffia te onderscheppen, blijft vruchten afwerpen. De Douane, de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, het federaal parket en het parket Antwerpen konden in de afgelopen 42 dagen in totaal 27,64 ton cocaïne onderscheppen in de haven van Antwerpen. Al die vangsten zijn rechtstreeks aan het dossier SKY ECC verbonden.

Goede vrijdag

Op basis van die data werden sinds 20 februari 2021 tientallen partijen cocaïne onderschept. Goede Vrijdag bleek voor de speurders letterlijk een goede vrijdag, want in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 april werd 10.964 kilogram cocaïne ontdekt in een container op Kaai 869. De drugs werden verdeeld over 9.842 pakken en zaten tussen een deklading blauw leder (zie foto 2 en filmpje onderaan).

De 27,64 ton cocaïne die tot nu toe dankzij de operatie in beslag werd genomen, staat voor een totale straatwaarde van maar liefst 1,382 miljard euro. De onderzoeken in het kader van het dossier SKY ECC lopen volop verder.

Bart Timperman