Jan Van Mossevelde ruilt PSA Antwerp in voor PSA Halifax (Canada)

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet
Jan Van Mossevelde
Jan Van Mossevelde © PSA Antwerp

Jan Van Mossevelde, managing director van terminaloperator PSA Antwerp, start als CEO van PSA Halifax in Canada. Cameron Thorpe, CEO van PSA-terminal DCT Gdansk, neemt de fakkel over. De overdracht “volgt over enkele weken”, meldt PSA Antwerp.

Het beweegt in het topmanagement van PSA Antwerpen. Na ruim tien jaar als CEO van PSA Antwerp, neemt Jan Van Mossevelde de leiding over van containerterminal PSA Halifax. De exacte startdatum kon PSA Antwerp nog niet meedelen. “De bestuurswissel loopt geleidelijk aan de komende weken”, meldt Vincent Thijs, communicatiecoördinator voor PSA Antwerp. “Het is geen harde ‘move’, maar past binnen het grotere Europese verhaal van de groep. Er zijn een aantal verschuivingen aan de gang, en dit is er een van.”

Cameron Thorpe

Van Mossevelde startte begin januari 2011 als managing director van PSA Antwerp. Hij wordt opgevolgd door Cameron Thorpe, die sinds december 2016 aan het roer staat van DCT Gdansk in Polen. Thorpe begon zijn logistieke carrière in 1991 bij P&O Nedlloyd. In 2003 ging hij aan de slag als regional director commercial bij terminaloperator DP World. Daar bekleedde hij verschillende managementfuncties in Brisbane (Australië), Thailand en Korea. In februari 2015 werd hij benoemd tot CEO van DP World London Gateway. 

Julie Desmet