Iedereen welkom bij Jean Verheyen: “Van eenmanszaak tot multinational”

Interview, Mensen
Te gast
Caroline Ghekiere, Kim van Kuyk, Jan Haentjens en Serge Vanholme.
Caroline Ghekiere, Kim van Kuyk, Jan Haentjens en Serge Vanholme. © Jean Verheyen

In de jubileumeditie van ons magazine hebben we de bedrijven in de maritieme en logistieke sector de kans geboden om zich in de kijker te stellen. In deze bijdrage werpt de nv Jean Verheyen onder meer een licht op transportverzekeringen.

De nv Jean Verheyen is sinds 5 generaties een gevolmachtigd onderschrijver, wat betekent dat het bedrijf het mandaat heeft van meerdere verzekeringsmaatschappijen om verzekeringen af te sluiten. “We vertegenwoordigen verschillende verzekeraars, met name één Belgische en vier buitenlandse maatschappijen”, aldus Jan Haentjens van Jean Verheyen. “Op die manier kunnen we een heel eigen profiel aanbieden maar beschikken we toch over de capaciteit van diverse verzekeraars.”

Sinds 1919 biedt Jean Verheyen diverse transportverzekeringen aan, maar daarnaast zijn ze ook actief in het verzekeren van kunst en patrimoniums. “Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar Jean Verheyen is altijd op zoek naar een oplossing in nichemarkten. De familie Verheyen heeft ook een grote liefde voor kunst. Zo verzekeren we ook kunstgalerijen en musea. Deze nichemarkten die heel wat techniciteit vragen en vaak een arbeidsintensief beheer inhouden, hebben de afgelopen decennia voor een mooie groei gezorgd.”

Multimodaal

“Wat betreft de logistieke aansprakelijkheid, zijn we met ons bedrijf mee geëvolueerd van het verzekeren van de zuivere CMR-aansprakelijkheid tot het verzekeren van de volledige logistieke activiteit. Zo heeft Jean Verheyen ook een pasklare formule voor het multimodaal verhaal. Dit betreft de aansprakelijkheid van de vervoerder ten aanzien van de goederen waarbij wij een oplossing aanbieden die het hele traject verzekert, gaande van het transport over de weg, het transport per (binnen)schip en het vervoer per spoor.”

“Bij ons is iedereen welkom: van de vervoerder met één camionette tot de grote internationale logistieke dienstverlener”, zegt Caroline Ghekiere. “Het spreekt voor zich dat de grote spelers meer aandacht vragen en de risico’s die daaraan verbonden zijn ook groter zijn. Vandaar is het ook voor ons belangrijk om een goed evenwicht te bewaren.”

Jean Verheyen biedt ook cargoverzekeringen aan, dit is een soort omnium waarbij de goederen tijdens hun transport en in transit in alle risico’s zijn verzekerd. Deze cargoverzekeringen worden onderschreven door industriële bedrijven, door traders maar ook een KMO kan voor een eenmalige verzekering bij Jean Verheyen terecht.

Schadeafhandeling

“Wij begeleiden onze makelaars ook graag bij de risicoanalyses van hun klanten. Wij geven advies met betrekking tot verkoopsvoorwaarden en bijvoorbeeld incoterms en zorgen er op die manier voor dat de verzekeringen perfect aansluiten op de behoeftes. Ook naar preventie toe nemen nemen wij een proactieve rol op.”

“Dit geldt ook voor schadeafhandeling, waar heel wat bij komt kijken”, zegt Kim van Kuyk. “De schaderegeling vereist heel wat technische kennis. Onze schadeafdeling, bemand door 10 ervaren beheerders, staat onze partners dagdagelijks bij.”

“Gezien wij onze expertise en ervaring willen delen met onze partners, hebben wij een aantal jaren geleden de Verheyen Academy opgericht. Onze makelaars en klanten kunnen onze opleidingen met betrekking tot transport-, kunst en patrimoniumrisico’s online volgen.”

“Wat fijn is voor onze klanten, is dat er veel stabiliteit is bij Verheyen en weinig verloop waardoor de klanten steeds dezelfde aanspreekpunten hebben. Dat geeft veel vertrouwen. Op die manier ontwikkelen we een sterke band met onze klanten”, besluit Serge Vanholme.

Iedereen welkom bij Jean Verheyen: “Van eenmanszaak tot multinational” – Flows

Iedereen welkom bij Jean Verheyen: “Van eenmanszaak tot multinational”

Interview, Mensen
Te gast
Caroline Ghekiere, Kim van Kuyk, Jan Haentjens en Serge Vanholme.
Caroline Ghekiere, Kim van Kuyk, Jan Haentjens en Serge Vanholme. © Jean Verheyen

In de jubileumeditie van ons magazine hebben we de bedrijven in de maritieme en logistieke sector de kans geboden om zich in de kijker te stellen. In deze bijdrage werpt de nv Jean Verheyen onder meer een licht op transportverzekeringen.

De nv Jean Verheyen is sinds 5 generaties een gevolmachtigd onderschrijver, wat betekent dat het bedrijf het mandaat heeft van meerdere verzekeringsmaatschappijen om verzekeringen af te sluiten. “We vertegenwoordigen verschillende verzekeraars, met name één Belgische en vier buitenlandse maatschappijen”, aldus Jan Haentjens van Jean Verheyen. “Op die manier kunnen we een heel eigen profiel aanbieden maar beschikken we toch over de capaciteit van diverse verzekeraars.”

Sinds 1919 biedt Jean Verheyen diverse transportverzekeringen aan, maar daarnaast zijn ze ook actief in het verzekeren van kunst en patrimoniums. “Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar Jean Verheyen is altijd op zoek naar een oplossing in nichemarkten. De familie Verheyen heeft ook een grote liefde voor kunst. Zo verzekeren we ook kunstgalerijen en musea. Deze nichemarkten die heel wat techniciteit vragen en vaak een arbeidsintensief beheer inhouden, hebben de afgelopen decennia voor een mooie groei gezorgd.”

Multimodaal

“Wat betreft de logistieke aansprakelijkheid, zijn we met ons bedrijf mee geëvolueerd van het verzekeren van de zuivere CMR-aansprakelijkheid tot het verzekeren van de volledige logistieke activiteit. Zo heeft Jean Verheyen ook een pasklare formule voor het multimodaal verhaal. Dit betreft de aansprakelijkheid van de vervoerder ten aanzien van de goederen waarbij wij een oplossing aanbieden die het hele traject verzekert, gaande van het transport over de weg, het transport per (binnen)schip en het vervoer per spoor.”

“Bij ons is iedereen welkom: van de vervoerder met één camionette tot de grote internationale logistieke dienstverlener”, zegt Caroline Ghekiere. “Het spreekt voor zich dat de grote spelers meer aandacht vragen en de risico’s die daaraan verbonden zijn ook groter zijn. Vandaar is het ook voor ons belangrijk om een goed evenwicht te bewaren.”

Jean Verheyen biedt ook cargoverzekeringen aan, dit is een soort omnium waarbij de goederen tijdens hun transport en in transit in alle risico’s zijn verzekerd. Deze cargoverzekeringen worden onderschreven door industriële bedrijven, door traders maar ook een KMO kan voor een eenmalige verzekering bij Jean Verheyen terecht.

Schadeafhandeling

“Wij begeleiden onze makelaars ook graag bij de risicoanalyses van hun klanten. Wij geven advies met betrekking tot verkoopsvoorwaarden en bijvoorbeeld incoterms en zorgen er op die manier voor dat de verzekeringen perfect aansluiten op de behoeftes. Ook naar preventie toe nemen nemen wij een proactieve rol op.”

“Dit geldt ook voor schadeafhandeling, waar heel wat bij komt kijken”, zegt Kim van Kuyk. “De schaderegeling vereist heel wat technische kennis. Onze schadeafdeling, bemand door 10 ervaren beheerders, staat onze partners dagdagelijks bij.”

“Gezien wij onze expertise en ervaring willen delen met onze partners, hebben wij een aantal jaren geleden de Verheyen Academy opgericht. Onze makelaars en klanten kunnen onze opleidingen met betrekking tot transport-, kunst en patrimoniumrisico’s online volgen.”

“Wat fijn is voor onze klanten, is dat er veel stabiliteit is bij Verheyen en weinig verloop waardoor de klanten steeds dezelfde aanspreekpunten hebben. Dat geeft veel vertrouwen. Op die manier ontwikkelen we een sterke band met onze klanten”, besluit Serge Vanholme.