Havencommunity positief over voorkeursbesluit containercapaciteit

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Dat de Vlaamse regering zich houdt aan de vooropgestelde timing in verband met het voorkeursbesluit over de extra containercapaciteit in Antwerpen (ECA), kan alvast rekenen op de goedkeuring van Alfaport-Vokadirecteur Stephan Vanfraechem. “Voor de stappen die nu volgen, blijven onze bezorgdheden dezelfde. Deze regering kiest voor het behoud van Doel. Wij zijn bezorgd om de rechtszekerheid. We willen absoluut vermijden dat er vanuit de omgeving beperkingen worden opgelegd aan de werking van de terminal, zodat de operaties niet ten volle kunnen worden ontplooid. De hernieuwde functie van Doel moet gecombineerd kunnen worden met de economische functie van het nieuwe dok. Vergeet niet dat er aan de operatoren ook eisen worden gesteld qua mobiliteit en multimodaliteit. Die moet je ook waar kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld door in te zetten op de binnenvaart, maar ook door nachtelijk transport op de weg. Wat die multimodale ambities betreft: als werkelijk 15% van de goederen via het spoor moet gaan, moet er binnen de Vlaamse spoorstrategie worden nagegaan wat er kan worden gedaan om de benodigde capaciteit snel te ontwikkelen.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Havencommunity positief over voorkeursbesluit containercapaciteit – Flows

Havencommunity positief over voorkeursbesluit containercapaciteit

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Dat de Vlaamse regering zich houdt aan de vooropgestelde timing in verband met het voorkeursbesluit over de extra containercapaciteit in Antwerpen (ECA), kan alvast rekenen op de goedkeuring van Alfaport-Vokadirecteur Stephan Vanfraechem. “Voor de stappen die nu volgen, blijven onze bezorgdheden dezelfde. Deze regering kiest voor het behoud van Doel. Wij zijn bezorgd om de rechtszekerheid. We willen absoluut vermijden dat er vanuit de omgeving beperkingen worden opgelegd aan de werking van de terminal, zodat de operaties niet ten volle kunnen worden ontplooid. De hernieuwde functie van Doel moet gecombineerd kunnen worden met de economische functie van het nieuwe dok. Vergeet niet dat er aan de operatoren ook eisen worden gesteld qua mobiliteit en multimodaliteit. Die moet je ook waar kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld door in te zetten op de binnenvaart, maar ook door nachtelijk transport op de weg. Wat die multimodale ambities betreft: als werkelijk 15% van de goederen via het spoor moet gaan, moet er binnen de Vlaamse spoorstrategie worden nagegaan wat er kan worden gedaan om de benodigde capaciteit snel te ontwikkelen.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login