Zwemmende Syriërs deden scheepvaart in Zeebrugge stilvallen

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse strafrechter gevraagd om 16 transmigranten te veroordelen tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en 800 euro boete, voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Dat meldt het persagentschap Belga. De hoofdvogel werd afgeschoten door twee Syriërs die op 27 juli in de haven zwommen naar een plek waar ze hoopten zich op een vrachtwagen naar het Verenigd Koninkrijk (VK) te kunnen verstoppen. Door het incident moest de scheepvaart zelfs even helemaal stilgelegd worden. “Mijn cliënt beseft dat hij veel geluk heeft gehad. Hij was zelf onder de indruk van wat er gebeurd is”, aldus meester Silke Brutin, die om een mildere straf vroeg.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.