Tankermarkt voelt meteen impact crisis Midden-Oosten

Nieuws, Scheepvaart
Sven Josten

“De wereld houdt de adem in en er is een schrikreactie in de scheepvaart door die aanvallen. Te verwachten valt dat zelfs in geval er geen verder vervolg komt op de vijandelijkheden, er toch nieuwe toeslagen zullen worden ingevoerd en dat ook andere kostenelementen zullen stijgen. Het binnenvaren van de Perzische Golf via de Straat van Hormuz brengt nu sowieso een verhoogd risico met zich mee”, zegt Notteboom. Hij wijst erop dat de waarde van de strategische stocks aan petroleumproducten, onder andere in de Antwerpse haven, direct in waarde toeneemt in dergelijke situatie. Ook verwacht hij een opwaartse beweging in de charterprijzen, zeker van de tankers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Tankermarkt voelt meteen impact crisis Midden-Oosten – Flows

Tankermarkt voelt meteen impact crisis Midden-Oosten

Nieuws, Scheepvaart
Sven Josten

“De wereld houdt de adem in en er is een schrikreactie in de scheepvaart door die aanvallen. Te verwachten valt dat zelfs in geval er geen verder vervolg komt op de vijandelijkheden, er toch nieuwe toeslagen zullen worden ingevoerd en dat ook andere kostenelementen zullen stijgen. Het binnenvaren van de Perzische Golf via de Straat van Hormuz brengt nu sowieso een verhoogd risico met zich mee”, zegt Notteboom. Hij wijst erop dat de waarde van de strategische stocks aan petroleumproducten, onder andere in de Antwerpse haven, direct in waarde toeneemt in dergelijke situatie. Ook verwacht hij een opwaartse beweging in de charterprijzen, zeker van de tankers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login