Stefan Dubois (ex-DHL Global Forwarding) begint bij Gondrand Belgium

Nieuws, Scheepvaart
Philippe Van Dooren

Dubois was tot zijn vertrek bij DHL Global Forwarding business development manager. Eerder was hij directeur Ocean Freight van het bedrijf in Antwerpen, waar hij in april vervangen werd door Françoise Lejeune (ex-DSV). Voordien bekleedde hij functies als commercieel directeur bij onder meer Shipit, APL Belgium, ECU International en Hapag Lloyd.

“Maandag startte ik bij Gondrand Belgium. Ik ben er verantwoordelijk voor de zeevrachtactiviteiten in Antwerpen, de luchtvracht in Zaventem en de logistieke hub in Bornem”, zegt Dubois. In de expeditie vervangt hij Eric Van Goethem, die binnenkort met pensioen gaat. De directeurspost voor de logistiek was al enkele maanden vacant.

“Ik combineer zowel de expeditie als de logistiek. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met mijn collega van het wegvervoer”, zegt Dubois. De hub in Bornem is ruim 30.000 m² groot. In totaal werken meer dan 80 mensen voor Gondrand Belgium.

“De troef van het bedrijf is dat het een ‘midsize-speler’ is – wat een gepersonaliseerde benadering van de klant mogelijk maakt – die kan steunen op een zeer groot internationaal agentennetwerk”, voegt Dubois toe. Het bedrijf is een onderdeel van de Franse groep Gondrand, sinds 1950 eigendom van de familie Houart. Die groep is een van de oudste transport- en logistiekgroepen van Europa, gesticht in 1866. De groep, die ruim 600 miljoen euro omzet per jaar boekt, telt meer dan 1.000 medewerkers en 100 kantoren wereldwijd.

Philippe Van Dooren