Ramp vermeden na aanvaring ferry en containerschip

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De brandstoftanks van de ‘Napoles’ werden gelukkiglijk niet geraakt. Bij de aanvaring werd ook niemand gewond. De schade aan de achtersteven van de ferry moet wel hersteld worden, waardoor het ropaxschip in volle zomerseizoen een paar weken buiten dienst zal zijn.

De ‘Napoles’ vaart normaal gezien tussen Algeciras en Tanger en keerde gisteren naar de Zuid-Spaanse haven terug voor reparaties. Het toeval wil dat Balearia deze week de op lng varende nieuwbouw ‘Marie Curie’ in de vaart heeft genomen tussen Valencia, Ibiza en Palma. De komst van dat extra schip leidde tot een doorschuifoperatie van schepen. Die vlootwissel wordt nu aangepast omdat de veerboot ‘Bahama Mama’ (foto) tussen Algeciras en Tanger de ‘Napoles’ gaat vervangen in plaats van, zoals eerder gepland, door te schuiven als extra schip voor de route Almeria-Nador.

De ‘Carolina Star’ is een containerschip van 3.430 teu dat door de Franse rederij CMA CGM wordt gehuurd. Het vaart in de EURAF4 Service tussen Europa en West-Afrika en is intussen ook in Algeciras bij een reparatiewerf aangekomen.

Stefan Verberckmoes