CLdN ro-ro bestelt extra schepen

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De Zuid-Koreaanse werf maakte deze maand zelf bekend dat een niet nader genoemde Europese rederij twee roroschepen heeft besteld. Aan dit order hangt een prijskaartje van omgerekend 124,5 miljoen euro.

Hyundai Mipo Dockyard leverde dit jaar al de zusterschepen ‘Laureline’ (foto) en ‘Ysaline’ op aan CLdN ro-ro. Voor het einde van dit jaar zal de scheepswerf ook nog de ‘Sixtine’ en ‘Hermine’ aan de Luxemburgse opdrachtgever overdragen. Deze vier roroschepen hebben een capaciteit van elk 5.400 lijnmeter.

Uljanik

Het is niet verwonderlijk dat CLdN ro-ro nog twee extra schepen laat bouwen. De rederij had namelijk twee eenheden met een capaciteit van 5.450 lijnmeter besteld bij de Kroatische scheepswerf Uljanik. Die twee vrachters zullen uiteindelijk niet gebouwd worden, omdat CLdN het order heeft geannuleerd na het faillissement van de werf.

CLdN ro-ro biedt vanuit Zeebrugge rorodiensten aan naar Dublin, Santander, Esbjerg, Hirtshals en Göteborg. Vanuit Rotterdam wordt er gevaren op Londen (Purfleet), Killingholme, Dublin en Leixoes.

Stefan Verberckmoes