MPET: “Drugscriminelen vangen geen taak van onze dokwerkers”

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Het verhaal klinkt bijna als slapstick: in de nacht van maandag op dinsdag merken havenarbeiders op de containerterminal MPET aan het Deurganckdok een container op met openstaande deuren. Daarin zijn twee mannen bezig om een lading cocaïne over te hevelen van een container uit Zuid-Amerika naar eentje met een Europese bestemming, een operatie die ‘switch’ wordt genoemd. De dokwerkers sloten de twee mannen op in de container en waarschuwden de politie. In de container bleek 882 kilo cocaïne verborgen te zitten in een lading kiezelstenen. De daders zijn aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie. 

MPET-president Dirk Oellibrandt heeft lof voor de actie van de dokwerkers, maar is bezorgd om de veiligheid. “Ik zal hen discreet bedanken voor hun actie, maar wil vermijden dat ze te zeer in de aandacht komen door wat ze hebben verricht. Ze hebben een groot risico genomen. Drugscriminelen vangen is niet de taak van onze dokwerkers, maar een opdracht voor de politie. De veiligheid van onze medewerkers primeert”, klinkt het. 

De daders zouden twee Belgen van 33 en 35 jaar zijn. Volgens Gazet van Antwerpen verklaarde een van hen dat hij uit geldnood handelde. 

Michiel Leen