Acht mensen onwel bij Deurganckdok door lek in chemische container

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Een lek in een container met alcoholderivaten heeft in het verlengde pinksterweekend voor hinder gezorgd op de MPET-terminal aan het Deurganckdok. Volgens Het Laatste Nieuws raakte de tankcontainer om onbekende redenen los tijdens het laden en lossen, waardoor hij op een andere container terechtkwam. Een grote hoeveelheid van de chemische vloeistof belandde in het dokwater. Het spul moest door een gespecialiseerde firma worden weggehaald. 

Acht zeelui ziek 

Maandag bleek het chemische product niet helemaal weg te zijn gepoetst. Acht bemanningsleden van het containerschip Maersk Utah kregen last van irritaties aan ogen en luchtwegen. De medische hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar niemand moest naar het ziekenhuis.

Brandweer en civiele bescherming legden intussen een drijvende dam in het Deurganckdok om de vervuiling in te perken. Om het spul weg te pompen was het wachten op hoogwater. Daardoor bleef de scheepvaartactiviteit in het Deurganckdok en de Kieldrechtsluis stilgelegd tot 17.30 uur op maandagavond. Dinsdagochtend meldt Port+ dat de activiteit in en rond het Deurganckdok weer normaal verloopt. 

Michiel Leen