Dodelijke val voor chauffeur straddle carrier op PSA-terminal (UPDATE)

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

(update 16.45 uur)

Rond het middaguur heeft zich een dodelijk ongeval voorgedaan op de PSA Europa Terminal (Kaai 869) in de haven van Antwerpen. Volgens onze informatie kwam de chauffeur van een straddle carrier om het leven na een val uit de machine. Het slachtoffer kwam twaalf meter lager terecht en overleed ter plaatse. De activiteiten op de kade lagen een tijdlang stil. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets geweten. 

Onderzoek

Terminaluitbater PSA reageert: “Met droefheid bevestigen wij dat zich vandaag een ongeval heeft voorgedaan op de Europa Terminal van PSA Antwerp. Het slachtoffer, een van onze straddle-carrierchauffeurs, is hierbij overleden. De omstandigheden van het ongeval zijn momenteel niet gekend en worden verder onderzocht. Onze aandacht gaat nu in eerste instantie naar de begeleiding van de familie en de collega’s van het slachtoffer.”

PSA ontkent dat de man op het moment van het ongeval les aan het geven was aan chauffeurs in opleiding. Het slachtoffer deed regelmatig dienst als instructeur, maar niet op het moment van de feiten. Het arbeidsauditoraat van Antwerpen onderzoekt de zaak. 

Michiel Leen