Vertom en Idea Maroc starten conventionele dienst Antwerpen-Marokko

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Vertom en Idea hebben een jarenlange ervaring in maritiem vervoer. Met Camabe Line bieden beide partners een regelmatige shortseaverbinding tussen Antwerpen en Cassablanca. Andere Marokkaanse havens zijn eveneens mogelijk. De rederij kan beschikken over een uitgebreide vloot schepen variërend van 3.000 tot 6.000 dwt en groter indien nodig.

Op maat

Camabe Line biedt een oplossing op maat voor alle soorten lading, zowel hout als staal, projectcargo, chemicaliën en diverse andere goederen. De lading wordt opgevolgd van bij het vertrek in de fabriek over het lossen in Casablanca tot het tijdig verlaten van de haven.

De dienst is in eerste instantie op basis van tripout met maandelijkse of tweemaandelijkse frequentie.

In Antwerpen worden de schepen behandeld op Kaai 347 Abes/KTN. De eerste afvaart vindt plaats eind mei met de ‘Fokko Ukena’ (foto). Vertom heeft een eigen agentuur in Antwerpen.

Koen Heinen