Stukwerkers zet containerdepot op Gentse rechteroever langer open

Nieuws, Scheepvaart
Jean-Louis Vandevoorde

MSC liet aan zijn eigen klanten weten dat het empty depot van Stukwerkers aan kaai 1050 van het Sifferdok, op de rechteroever van het zeekanaal naar Terneuzen, ’s avonds ruim drie uur langer open blijft. Vooraanmelding kan nu tot 21.15 uur, met afhandeling tot 21.45 uur. Tot voor kort ging de gate nog om half zes in de namiddag dicht.

De terminal is net als voordien vanaf 6.15 uur ’s morgens open.

Groeiende volumes

Aan het Sifferdok gelden zo voortaan dezelfde openingsuren als op de containerterminal annex depot van aan het Kluizendok (foto) op de linkeroever van het zeekanaal. Die runt Stukwerkers in het raam van de joint venture Interface Terminal Gent (ITG) met Masterbulk.

“Dat is nodig omdat ook op de rechteroever het aantal klanten en de volumes aanzienlijk toenemen. De markt was vragende partij voor een verlenging van de openingstijden”, legt business development manager Laurent Colanbeen.

Uitbreiding empty depot rederijen

MSC maakt op de verbinding tussen Gent en Antwerpen steeds vaker gebruik van de binnenvaart om de fileproblemen rond Antwerpen te omzeilen. Het Havenbedrijf Antwerpen zette in de strijd tegen congestie Stukwerkers Gent voor de corridor naar Oost- en West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk op de lijst van consolidatiehubs voor de bundeling van containervolumes.

Stukwerkers weet steeds meer containeroperatoren over die streep de trekken. Het aantal rederijen dat bij de Gentse goederenbehandelaar een depot voor lege laadkisten heeft, is sinds het begin van dit jaar met drie eenheden gegroeid. Maersk, Hamburg Süd en ZIM kwamen zich bij CMA-CGM, MSC, COSCO, OOCL, Hapag-Lloyd, Yang Ming en ONE voegen.

Daarmee bedient Stukwerkers in Gent al onder meer zeven van de tien grootste containeroperatoren ter wereld. Zijn Gentse terminals staan met lichterdiensten ook in verbinding met Rotterdam.

Jean-Louis Vandevoorde