Panalpina verbetert rentabiliteit ondanks overnameperikelen

Nieuws, Scheepvaart
Philippe Van Dooren

De brutowinst van de Zwitserse groep daalde met 3,4% tot 358 miljoen Zwitserse frank. Toch groeide de ebit (earnings before interest and taxation) met 15% tegenover het eerste kwartaal 2018 tot 28 miljoen frank en de gecumuleerde winst met 16% tot 19 miljoen. “Wij hebben de winstgevendheid verbeterd ondanks een zeer moeilijke markt en het feit dat de aandacht van het management ging naar het fusie- en overnameverhaal. Dit bewijst de onderliggende kracht van onze organisatie”, zegt CEO Stefan Karlen in zijn commentaar over de kwartaalcijfers. Het goede resultaat werd vooral behaald dankzij een volumegroei in de luchtvracht, kostcontrole en 95 miljoen cashopbrengst.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.