Lichaam gevonden tijdens berging gezonken schip bij Vlissingen

Nieuws, Scheepvaart
Adrie Boxmeer

De ‘Cardium’ zonk tijdens een zware storm op 9 maart. Het lag buiten de vaargeul op een diepte van zo’n twintig meter. De 39-jarige Zeeuwse eigenaar van het schip kon worden gered, het Filipijnse bemanningslid werd toen niet gevonden. Duikers doorzochten daarna het schip, toen het op de zeebodem lag, zonder resultaat. Daarop werd besloten om met de zoektocht door te gaan als het schip was opgetakeld. Dat geberude deels maandagmorgen en toen werd het lichaam van de man gevonden.

In twee stukken gezaagd

Voor de berging is het 120 meter lange schip in tweeën gezaagd. De voorste 25 meter van het schip is maandagmorgen naar boven getakeld. Nadat het water is weggepompt, wordt het op een ponton geplaatst voor transport. De rest van het schip wordt in de loop van komende week geborgen. Volgens een woordvoerder van bergingsbedrijf Multraship is het noodzakelijk om het schip in twee delen te bergen om te voorkomen dat het breekt. Het voorste deel is met één bok opgetakeld. Voor het tweede 95 meter lange deel worden de komende dagen drie bokken ingezet. Volgens Multraship duurt het nog wel een week voor de klus is geklaard.

Adrie Boxmeer