Bruggen Kieldrechtsluis op weg naar Antwerpen (+ foto’s/video)

Nieuws, Scheepvaart
Jean-Louis Vandevoorde

Het ponton ‘Caroline’ van Sarens, getrokken door de sleper ‘Multratug 27’ en achteraan gecontroleerd door de ‘Multratug 1’, stak iets voor half elf van wal bij staalconstructiebedrijf Aelterman aan het Kluizendok.

Om elf uur passeerde het de brug van Zelzate en trok het verder richting sluizencomplex in Terneuzen. Eens die laatste post is gepasseerd, gaat het konvooi de Westerschelde op naar Antwerpen. De aankomst aan het Deurganckdok is voorzien omstreeks 18.00 uur.

Het indrukwekkende konvooi kreeg onderweg heel wat bekijks van mensen aan de wal en voorbijrijdende of wachtende weggebruikers.

De bruggen waren vorige week bij Aelterman klaargezet voor transport. Het bedrijf plaatste een knap timelapsefilmpje van de belading van de tweede brug op YouTube.

Jean-Louis Vandevoorde