Futuristische waterstofschip ‘Energy Observer’ meert aan in Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

De ‘Energy Observer’ was in een vorig leven een prijswinnend zeilschip. Vandaag is het volgepakt met de modernste technologie en zou je het nog het beste kunnen omschrijven als een drijvende waterstofcentrale. Met behulp van windenergie en zonnepanelen wekt de ‘Energy Observer’ zijn eigen brandstof op. Het  schip zit volgepakt met technologische snufjes. Aan het roer: de Franse avonturiers Victorien Erussard en Jérôme Delafosse, de ene een ervaren zeezeiler en de andere een doorleefd ontdekkingsreiziger. Sinds 2017 varen zij met het futuristische schip de wereld rond, om nu dus aan te leggen in Antwerpen. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.