CMA CGM versterkt positie in India

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De Franse groep heeft een strategisch belang genomen in LCL Logistix. Dat expeditiebedrijf uit Mumbai realiseerde vorig jaar een omzet van 120 miljoen dollar. LCL Logistix heeft in India 33 kantoren en drie Central Freight Stations (CFS) in Nhava Sheva, Haldia (Calcutta) en Pipavav.

De participatie in de Indische expediteur werd genomen via het eigen expeditiefiliaal CMA CGM LOG, dat al in 32 landen actief is. Vorig jaar werden kantoren in zes nieuwe landen geopend en dit jaar zou het uitbreidingstempo nog opgevoerd worden met de start van activteiten in twaalf nieuwe landen.

EPIC Service

India is voor de Franse groep een belangrijke groeimarkt. Daarom wordt ook de capaciteit van de EPIC Service die Noord-Europa met het Midden-Oosten en het Indische Subcontinent verbindt, verhoogd. In deze wekelijkse dienst varen acht schepen die in Antwerpen laden voor Djibouti, Khor Fakkan, Jebel Ali, Port Qasim (Karachi), Nhava Sheva en Mundra.

In de loop van vorig jaar werden al alle schepen van 5.700 teu geleidelijk aan vervangen door eenheden van 6.500 teu. Sinds februari wordt nu ook tonnage van 8.500 teu ingezet. Voorlopig gaat het om drie van de acht schepen, in casu de ‘CMA CGM Samson’ en de zusterschepen ‘CMA CGM Tosca’ (foto) en ‘CMA CGM Carmen’ (8.488 teu).