Vlootuitbreiding bij Tielen Transport

De groep Tielen uit Dessel heeft zopas 15 Volvo FH-trekkers in ontvangst genomen. Hiermee wordt de vloot van de transportafdeling uitgebreid tot een 95-tal trekkers. De investering is vooral ingegeven door de groei van het vervoer van mineralen.

Tielen Group is in het wegvervoer actief via Tielen Transport, Vermic en Detraco. De hoofdactiviteit is echter de verkoop en bewerking van allerhande mineralen en grondstoffen zoals zand, grind, kwarts en dergelijke. Zij verpakt, mengt, droogt en maalt deze producten en levert ze aan de groothandel en de industrie in bulk en zakken op paletten.

Thielen Transport en het kleinere Vermic leggen zich toe op vervoer van mineralen, bouwmaterialen en landbouwproducten per kipper; Detraco dat in 2009 werd overgenomen, verzorgt bulktransport van cement en plasticgrondstoffen voor pvc. Zakken worden op palletten per schuifzeiloplegger vervoerd.

“Wij hebben opnieuw 15 FH-trekkers gekocht. Het gaat zowel om een vervangingsinvestering als een uitbreiding van de vloot. Deze bestaat nu uit een 95-tal trekkers, allemaal Volvo Trucks”, aldus Tavi Tielen, gedelegeerd bestuurder van de groep. De uitbreiding komt er omdat vooral de mineralenafdeling groeit.

10% meer omzet per jaar

Group Tielen realiseert een jaarlijkse omzetstijging van circa 10%. “Vorig jaar bedroeg de omzet 28 miljoen euro, waarvan 12 miljoen in het transport. Daarvan was ongeveer 60% voor rekening van derden en 40% voor die van de eigen activiteiten”, aldus Tielen.

De groep zet ook de binnenscheepvaart in. Grote afstanden worden zoveel mogelijk per boot afgelegd. In dat geval worden de leveringen tot op de eindbestemming met vrachtwagens gedaan. Tielen steunt hiervoor op overslagstations in Dessel, Oelegem, Kallo en Tessenderlo.

“Onze transport- en mineralendivisies vullen elkaar aan. Die combinatie verhoogt de productiesnelheid en verbreedt het geografisch actieterrein. Wij leveren zowel in de Benelux als in Frankrijk, Duitsland en Spanje”, vertelt Tielen nog.

15 Volvo FH-trekkers

De 15 Volvo FH 4x2-trekkers die zopas werden geleverd, hebben een motor van 500 pk en een I-Shit FUEC-versnellingsbak voor een geringer brandstofverbruik. Acht ervan zijn uitgerust met een Globetrotter-cabine en de zeven andere met een Globetrotter XL-cabine. “Die laatste worden bij Detraco ingezet, omdat ze regelmatig in het buitenland rijden en de chauffeurs in de cabine moeten overnachten”, aldus Tielen.