TDL Group investeert 8 miljoen euro in 2019

Het transport- en logistiekbedrijf TDL Group uit Houthalen-Helchteren zal dit jaar 8 miljoen euro investeren in nieuwe vrachtwagens en in opleidingen. Volgens CEO Yves Vandeput komen de investeringen zowel de klanten als de werknemers ten goede.

TDL Group beschikt in België over 5 vestigingen, 800 medewerkers en een vloot van 350 trekkers en 600 opleggers. Dit jaar worden 45 trekkers aangekocht, waarvan een deel al is geleverd. Het bedrijf gaat ook investeren in koelopleggers, flat en open trailers, en nieuwe koelinstallaties. “Voor de komende jaren zijn er eveneens belangrijke investeringen voorzien met betrekking tot vervanging en opwaardering van het materiaal”, zegt CFO Kris Bloemen.

Volgens hem is TDL Group er in de afgelopen vijf jaar in geslaagd om de omzet te verdubbelen via organische groei en gerichte overnames. “Om die groei te bestendigen, werd een investeringsplan opgemaakt, waarbij dit jaar dus acht miljoen is voorzien”, zegt hij.

Opleidingen

Niet alleen in materiaal maar ook in hr wordt geïnvesteerd: in begeleiding, opleiding en groeitrajecten van werknemers via onder andere de TDL Academy. Zo geeft hr & safety directeur Leen Claes aan dat er in 2019 twaalf professionele chauffeurs hun rijbewijs C of CE zullen behalen via TDL Group. “Via stages, traineeships en groeitrajecten biedt het bedrijf maximaal kansen aan talent om zich te ontplooien binnen een uitdagende omgeving. Logistiek is een energieke sector die continu in beweging is. Binnen de groep krijg je de kans om écht te groeien en verantwoordelijkheid op te nemen”, stelt ze.

TDL Group is onlangs verkozen tot Logistics Employer of the Year 2019. Een jury reikte de award uit omdat de groep erin slaagde een koppeling te maken tussen het functieclassificatiesysteem en de verloning van chauffeurs. Dat is vrij controversieel, maar de juryleden vonden dat “constructief sociaal overleg – dat aan de basis ligt van de cao – tekenend is voor de cultuur binnen de onderneming”.

Philippe Van Dooren