Kristof Waterschoot: "Haven Açu uitbouwen tot wereldklasse" (+ video)

Een 'Port of opportunities', dat wil het Braziliaanse Porto do Açu zijn voor Brazilië en Zuid-Amerika. Prumo, het plaatselijke Havenbedrijf, onderstreept de troeven in een video en heeft lof voor strategische partner Port of Antwerp International.

De Braziliaanse haven Porto do Açu stopt haar ambities niet onder stoelen of banken. In een nieuwe video van de plaatselijke havenautoriteit Prumo worden de troeven van de haven dik in de verf gezet. Niet alleen ligt de haven in het economische hart van het land, ook de nabijgelegen gas- en oliewinning zorgen voor een stevig ontwikkeld verkeer van tankschepen. Zeven terminals op het land en twee off-shoreterminals maken van Açu het grootste havencomplex in Latijns-Amerika. 

Port of Antwerp International nam vorig jaar een belang in de haven, gecombineerd met een investering van 8,5 miljoen euro, met het oog op nieuwe trafieken. In maart van dit jaar werd ook een overeenkomst getekend tussen het internationale opleidingscentrum APEC (Port of Antwerp International) en de haven van Açu. 

"Leren en snel groeien"

José Magela Bernardes, CEO van Prumo: "Met dit strategische partnership gaan we snel leren en snel groeien."

Ook Kristof Waterschoot, directeur van Port of Antwerp International, komt in de Prumovideo aan het woord. "Vandaag biedt Açu al de beste kwaliteit die er te vinden is op de Braziliaanse markt. Wij willen de haven nog versterken en ervoor zorgen dat Açu een haven van wereldklasse kan worden. Daar zullen het Antwerpse en Braziliaanse team samen aan werken."

De spectaculaire video kun je hier bekijken. 

Michiel Leen