Grimaldi neemt nieuwe reeks conro’s in dienst

De Italiaanse rederij Grimaldi heeft de nieuwbouw ‘Grande Lagos’ in ontvangst genomen. Het is het eerste schip uit een reeks van zes 31.600 dwt metende conro’s die door Hyundai Mipo Dockyard gebouwd worden.

Met een capaciteit van 5.700 lijnmeter voor rollende lading worden de ‘Grande Lagos’ en de nog op te leveren zusterschepen de grootste conro’s in Grimaldi’s vloot. Hun maximale containercapaciteit bedraagt 1.800 teu, wat bijna de helft meer is dan die van de schepen die Hyundai eerder voor de rederij uit Napels bouwde.

De ‘Grande Lagos’ maakt zijn eerste reis voor de Zuid-Koreaanse car carrier Eukor vanuit het Verre Oosten naar het Middellandse Zeegebied. Eind oktober wordt de nieuwbouw voor het eerst in Antwerpen verwacht. De ‘Grande Lagos’ wordt dan ingeschakeld in één van de lijndiensten van Grimaldi tussen Europa en West-Afrika.

Het gaat om de wekelijkse ‘Southern Loop’ die Hamburg, Antwerpen, Le Havre, Bilbao, Leixoes en Lissabon met Casablanca, Dakar, Luanda, Pointe Noire, Libreville en Douala verbindt.