WDP plant aankoop strategische site De Persgroep in Kobbegem

Logistiek vastgoedgroep WDP staat op het punt om de site van De Persgroep in Kobbegem te kopen. Het gaat om een oppervlakte van 5ha, strategisch gelegen nabij de Brusselse ring. WDP heeft in de buurt al 5 ha aan logistieke projecten.

De Persgroep verhuist binnenkort naar Antwerpen en zette zijn gebouwen onlangs te koop. Volgens De Tijd was WDP niet de enige gegadigde voor de site, maar bracht het wel het hoogste bod uit. Bij WDP noemt Kristof De Witte (foto), general manager België, het gerucht over de verkoop voorbarig. “Wij communiceren pas als deals definitief zijn”, zegt hij. Dat zou een kwestie van dagen zijn, want zo voegt hij eraan toe: “We hopen inderdaad de deal op korte termijn te kunnen afronden. Maar niks is 100% zeker als het niet 100% rond is”, besluit hij. 

Bij de andere gegadigden onder meer Montea, Groep De Paepe, Domo en het nabijgelegen tanktransportbedrijf Vervaeke.

10 ha

De site van De Persgroep heeft een totale oppervlakte van 50.000 m², waarvan 9.000 m² kantoren en parkings. Hij is strategisch gelegen nabij de Brusselse ring. Vlakbij die locatie bouwde WDP vorig jaar een nieuw servicecenter voor Euro Pool System, dat verpakkingsoplossingen aanbiedt voor de verssector. Midden vorige maand verwierf WDP de daarnaast gelegen site van Ziegler, goed voor 22.000 m². Deze site wordt herontwikkeld voor logistieke activiteiten. De verschillende sites samen vertegenwoordigen een totale oppervlakte van 10 ha.

Wat er met de gebouwen van De Persgroep gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Gezien de specialisatie van WDP zal die hoogstwaarschijnlijk herontwikkeld worden voor logistiek. Het nabijgelegen tanktransportbedrijf Vervaeke toonde interesse in de site en is mogelijk een potentiële huurder. De ligging vlakbij Brussel maakt de site eveneens geschikt voor stadsdistributie of e-commerce.

Acuut tekort

In een marktoverzicht van de logistieke vastgoedmarkt in de eerste negen maanden van dit jaar wees vastgoedbemiddelaar JLL onlangs op het geringe opnamevolume in logistiek in België. Dat zou voornamelijk te wijten zijn aan een acuut tekort aan goed uitgeruste gronden met logistieke bestemming en de zeer geringe beschikbaarheidsgraad van logistieke gebouwen, die op nationaal vlak onder de 2% ligt. Een site van 5ha op een strategische ligging is dan ook een grote opportuniteit.

Koen Heinen