Maxime Van Puyvelde van Antwerpse haven terug naar luchtvracht

Maxime Van Puyvelde trekt na vijf maanden de deuren dicht bij Manuport Logistics en keert terug naar de luchtvracht. Ze startte afgelopen week als accountmanager bij Air France KLM. “Ik miste het netwerk dat ik had opgebouwd door Air Cargo Belgium."

Maxime Van Puyvelde startte begin afgelopen week bij Air France KLM als accountmanager. Daar houdt ze zich bezig met de corebusiness van het bedrijf: logistiek. “In mijn vorige jobs deed ik altijd marketing of eventmanagement. Ik ben me volop aan het inwerken, maar op termijn krijg ik mijn eigen klantenportfolio, vooral in de Benelux.”

Netwerk

Haar job bij het Antwerpse expeditiebedrijf Manuport Logistics beviel haar wel, maar ze miste de interactie met de leden van Air Cargo Belgium (ACB), haar vorige werkgever. “Ik vond het jammer om het netwerk dat ik door ACB opgebouwd had, te zien verwateren. Door de specifieke job bij Manuport Logistics had ik minder contact met de buitenwereld. Dat miste ik wel.”

Air France KLM

Heel toevallig kruiste de job van accountmanager bij Air France KLM haar pad. “Ik was zeker niet op zoek naar een nieuwe job, maar na lang twijfelen besefte ik dat ik nu de kans moest grijpen”, verklaart Maxime Van Puyvelde de overstap. “Over twee jaar zou mijn netwerk niet meer zo sterk zijn als het vandaag is.”  

Melanie De Vrieze