20-jarig jubileum voor Asiana Cargo op Brussels Airport

Samen met Kim Hyoung-shin, de Koreaanse ambassadeur voor België, de EU en de NAVO en Kim Kwang-Suk, executive vicepresident van Asiana Airlines, vierde BRUcargo 20 jaar Asiana Cargo, goed voor 200 vluchten en 25.000 ton vracht per jaar.

Onder een prachtige lentezon werd het aankomende toestel van Asiana Cargo onthaald met een eresaluut van de brandweer en een feestdelegatie op het tarmac. Achteraf volgden nog enkele toespraken en feestelijkheden, met de traditionele taart, om het porseleinen huwelijk te vieren. Al sinds 1998 vliegt Asiana op Brussels Airport, maar dat mogen er gerust nog twintig meer zijn van Steven Polmans van Brussels Airport.

Topreferentie

“We zetten Asiana heel graag in de bloemen. Twintig jaar samenwerken met zo’n loyale en stabiele carrier, verdient de nodige aandacht. Na Singapore Airlines Cargo en Saudia Cargo is Asiana de derde langst opererende maatschappij op BRUcargo", klinkt het. “Het is niet evident om zo lang samen te werken met een klant die ook garant staat voor hoogwaardige producten en service. Asiana is een referentie waar we fier op zijn”, aldus Steven Polmans.

Consequentie

Nog een reden waarom Asiana een graag gezien gast is op BRUcargo, is de consequentie waarmee de maatschappij haar vluchten uitvoert. Geen evidentie in de sector.

Asiana Cargo komt vier keer per week van New York naar Brussels Airport en vliegt dan verder naar Incheon Airport (Seoul). In 2017 voerde de maatschappij in totaal 213 vluchten uit, in 2016 waren het er 212. Die vier verbindingen per week, met een 747-400 volvrachttoestel, zijn goed voor ongeveer 25.000 ton vracht per jaar. Aan boord vooral farmaceutische producten, machineonderdelen en vooral elektronica voor Samsungtoestellen.

Kasper Demol