Bert van Dijk van Mercy Ships ontvangt ereteken voor vrijwilligerswerk

Nieuws, Mensen
Koen Dejaeger
Bert van Dijk en Mark Eyskens
Bert van Dijk en Mark Eyskens © ProMedia

Minister van Staat Mark Eyskens verleende vrijdagavond 29 september in naam van Koning Filip aan Bert van Dijk het ereteken van Commandeur in de Kroonorde. Van Dijk kreeg de onderscheiding voor zijn werk als vrijwilliger en voorzitter van Mercy Ships.

“Mercy Ships is een uniek initiatief”, aldus Mark Eyskens in zijn laudatio. “Zelf mocht ik de aankomst te Antwerpen beleven van het nieuwe ziekenhuisschip de Global Mercy en het ook bezoeken. Ik was bijzonder onder de indruk van de toewijding, het beoefenen van kwaliteitsgeneeskunde, de originaliteit en de efficiëntie van de aanpak. En het unieke idealisme van de medewerkers die zich vrijwillig inzetten voor de genezing van de zieke mens.”

“Als een uniek en concreet werk van barmhartigheid is Mercy Ships een project dat over alle grenzen heen uitmunt door de wenselijkheid van meer menselijkheid. Mercy Ships vaart op tegen de stroom van agressiviteit, onverdraagzaamheid, individueel en nationaal egoïsme, vreemdelingenhaat, veroveringsdrang, inclusief de vernietiging van de natuur en zelfs oorlog”, aldus Eyskens.

Engagement

Bert van Dijk, die in Brugge woont, is opgegroeid in een groot Nederlands gezin. Zowel zijn vader als al zijn broers en zussen zijn in het onderwijs werkzaam geweest. Bert van Dijk geldt als het buitenbeentje van de familie. Zijn eerste werkgever was Bekaert. Daarna heeft hij diverse topposities bekleed bij Volvo, Bombardier en Daimler.

Hard werken, engagement, doorzettingsvermogen en een ‘never give up’- mentaliteit karakteriseren hem. Met deze instelling en zijn ondernemersbloed heeft hij in 2009 Mercy Ships opgericht in België. Inmiddels is hij ook voorzitter van Mercy Ships Global Association en vice-voorzitter van Mercy Ships International.

Voldoening

“Deze bijzondere waardering en onderscheiding is een erkenning van onze passie en toewijding”, reageert Bert van Dijk. “Ik wil dit natuurlijk delen met mijn team en alle vrijwilligers die zich vanaf het eerste uur met hart en ziel hebben ingezet om deel te nemen aan een gezamenlijk verhaal en dat is samen hoop en genezing brengen aan de allerarmsten. Dat is een voorrecht. Niets geeft meer voldoening dan mensen hoop geven met een zichtbare horizon. Dat maakt ons leven zinvol en betekenisvol. Elke dag weer!”

Van Dijk werd gehuldigd in de Antwerpse Handelsbeurs in aanwezigheid van 600 sympathisanten uit politiek, bedrijfsleven, media en cultuur.

Mercy Ships

Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsorganisatie die hoop en genezing brengt voor de allerarmsten in Afrika, die geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Om dit waar te maken, zet Mercy Ships ziekenhuisschepen in als platform voor haar hulpverlening.

Aan boord van de ‘Africa Mercy’ en de ‘Global Mercy’ worden jaarlijks meer dan 3.000 vrijwilligers ingezet die voor professionele medische hulp zorgen, de lokale medische infrastructuur verbeteren en gezondheidsprogramma’s ontwikkelen.

Auteur: Georges Janssens

Bert van Dijk van Mercy Ships ontvangt ereteken voor vrijwilligerswerk – Flows

Bert van Dijk van Mercy Ships ontvangt ereteken voor vrijwilligerswerk

Nieuws, Mensen
Koen Dejaeger
Bert van Dijk en Mark Eyskens
Bert van Dijk en Mark Eyskens © ProMedia

Minister van Staat Mark Eyskens verleende vrijdagavond 29 september in naam van Koning Filip aan Bert van Dijk het ereteken van Commandeur in de Kroonorde. Van Dijk kreeg de onderscheiding voor zijn werk als vrijwilliger en voorzitter van Mercy Ships.

“Mercy Ships is een uniek initiatief”, aldus Mark Eyskens in zijn laudatio. “Zelf mocht ik de aankomst te Antwerpen beleven van het nieuwe ziekenhuisschip de Global Mercy en het ook bezoeken. Ik was bijzonder onder de indruk van de toewijding, het beoefenen van kwaliteitsgeneeskunde, de originaliteit en de efficiëntie van de aanpak. En het unieke idealisme van de medewerkers die zich vrijwillig inzetten voor de genezing van de zieke mens.”

“Als een uniek en concreet werk van barmhartigheid is Mercy Ships een project dat over alle grenzen heen uitmunt door de wenselijkheid van meer menselijkheid. Mercy Ships vaart op tegen de stroom van agressiviteit, onverdraagzaamheid, individueel en nationaal egoïsme, vreemdelingenhaat, veroveringsdrang, inclusief de vernietiging van de natuur en zelfs oorlog”, aldus Eyskens.

Engagement

Bert van Dijk, die in Brugge woont, is opgegroeid in een groot Nederlands gezin. Zowel zijn vader als al zijn broers en zussen zijn in het onderwijs werkzaam geweest. Bert van Dijk geldt als het buitenbeentje van de familie. Zijn eerste werkgever was Bekaert. Daarna heeft hij diverse topposities bekleed bij Volvo, Bombardier en Daimler.

Hard werken, engagement, doorzettingsvermogen en een ‘never give up’- mentaliteit karakteriseren hem. Met deze instelling en zijn ondernemersbloed heeft hij in 2009 Mercy Ships opgericht in België. Inmiddels is hij ook voorzitter van Mercy Ships Global Association en vice-voorzitter van Mercy Ships International.

Voldoening

“Deze bijzondere waardering en onderscheiding is een erkenning van onze passie en toewijding”, reageert Bert van Dijk. “Ik wil dit natuurlijk delen met mijn team en alle vrijwilligers die zich vanaf het eerste uur met hart en ziel hebben ingezet om deel te nemen aan een gezamenlijk verhaal en dat is samen hoop en genezing brengen aan de allerarmsten. Dat is een voorrecht. Niets geeft meer voldoening dan mensen hoop geven met een zichtbare horizon. Dat maakt ons leven zinvol en betekenisvol. Elke dag weer!”

Van Dijk werd gehuldigd in de Antwerpse Handelsbeurs in aanwezigheid van 600 sympathisanten uit politiek, bedrijfsleven, media en cultuur.

Mercy Ships

Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsorganisatie die hoop en genezing brengt voor de allerarmsten in Afrika, die geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Om dit waar te maken, zet Mercy Ships ziekenhuisschepen in als platform voor haar hulpverlening.

Aan boord van de ‘Africa Mercy’ en de ‘Global Mercy’ worden jaarlijks meer dan 3.000 vrijwilligers ingezet die voor professionele medische hulp zorgen, de lokale medische infrastructuur verbeteren en gezondheidsprogramma’s ontwikkelen.

Auteur: Georges Janssens