Meer robots dan mensen in nieuwe magazijn Active Ants (bpost) in VK

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
E-fulfilmentcentrum Active Ants
E-fulfilmentcentrum Active Ants © Active Ants

Bpost-dochter Active Ants heeft zijn allereerste Britse e-fulfilmentcentrum geopend in Northampton, Engeland. Medewerkers en robots werken er zij aan zij in het sterk geautomatiseerde magazijn van 252.000 m² groot, met een capaciteit van 10 miljoen pakjes per jaar.

Het e-fulfilmentbedrijf, dat in 2010 in Nederland werd opgericht en sinds 2018 deel uitmaakt van bpostgroup, heeft zijn eerste e-fulfilmentcentrum geopend in Brackmills Industrial Estate in Northampton. Eerder had het bedrijf al meerdere gerobotiseerde magazijnen opgezet in België, Nederland en Duitsland. Active Ants neemt de logistieke processen voor zijn rekening van e-commercebedrijven die voornamelijk actief zijn in mode, gezondheid & verzorging, voeding en kleine elektronica.

“We beschikken over een gestructureerd en efficiënt proces waar mensen en robots zij aan zij werken”, zegt Khalil Ashong, country director UK. “Vanuit ons 252.000 m² grote magazijn kunnen we tot 10 miljoen pakjes per jaar verzenden. Op volle capaciteit zullen er meer dan 400 robots naast 250 mensen werken.”

Volledig automatisch

In de set-up van Active Ants verlopen de opslag, orderpicking, verpakking en sortering volledig automatisch. Daarbij vormen de medewerkers een efficiënt team dat samenwerkt met robots voor orderpicking, verpakking en voor het verzendklaar maken van de orders. De retours en de ontvangst van goederen verlopen nog altijd handmatig. De robotisering leidt tot grotere efficiëntie, hogere kwaliteit, minder CO2-uitstoot en een aangenamere werkomgeving voor de medewerkers, klinkt het.

AutoStore

Het bedrijf doet een beroep op de innovatieve AutoStore-oplossing. Daardoor neemt de magazijnopslag zes keer minder ruimte in beslag dan bij een traditioneel magazijn. De geautomatiseerde verpakkingsmachines maken dozen op maat voor de producten. Op die manier moet geen doosvulling gebruikt worden, waardoor er minder ruimte nodig is tijdens het last-miletransport en waardoor er minder afval is.

Bovendien heeft het magazijn een rating A+ en een BREEAM-certificering ‘outstanding’. Met meer dan duizend zonnepanelen op het dak kan het magazijn in zijn eigen elektriciteit voorzien.

Meer robots dan mensen in nieuwe magazijn Active Ants (bpost) in VK – Flows

Meer robots dan mensen in nieuwe magazijn Active Ants (bpost) in VK

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
E-fulfilmentcentrum Active Ants
E-fulfilmentcentrum Active Ants © Active Ants

Bpost-dochter Active Ants heeft zijn allereerste Britse e-fulfilmentcentrum geopend in Northampton, Engeland. Medewerkers en robots werken er zij aan zij in het sterk geautomatiseerde magazijn van 252.000 m² groot, met een capaciteit van 10 miljoen pakjes per jaar.

Het e-fulfilmentbedrijf, dat in 2010 in Nederland werd opgericht en sinds 2018 deel uitmaakt van bpostgroup, heeft zijn eerste e-fulfilmentcentrum geopend in Brackmills Industrial Estate in Northampton. Eerder had het bedrijf al meerdere gerobotiseerde magazijnen opgezet in België, Nederland en Duitsland. Active Ants neemt de logistieke processen voor zijn rekening van e-commercebedrijven die voornamelijk actief zijn in mode, gezondheid & verzorging, voeding en kleine elektronica.

“We beschikken over een gestructureerd en efficiënt proces waar mensen en robots zij aan zij werken”, zegt Khalil Ashong, country director UK. “Vanuit ons 252.000 m² grote magazijn kunnen we tot 10 miljoen pakjes per jaar verzenden. Op volle capaciteit zullen er meer dan 400 robots naast 250 mensen werken.”

Volledig automatisch

In de set-up van Active Ants verlopen de opslag, orderpicking, verpakking en sortering volledig automatisch. Daarbij vormen de medewerkers een efficiënt team dat samenwerkt met robots voor orderpicking, verpakking en voor het verzendklaar maken van de orders. De retours en de ontvangst van goederen verlopen nog altijd handmatig. De robotisering leidt tot grotere efficiëntie, hogere kwaliteit, minder CO2-uitstoot en een aangenamere werkomgeving voor de medewerkers, klinkt het.

AutoStore

Het bedrijf doet een beroep op de innovatieve AutoStore-oplossing. Daardoor neemt de magazijnopslag zes keer minder ruimte in beslag dan bij een traditioneel magazijn. De geautomatiseerde verpakkingsmachines maken dozen op maat voor de producten. Op die manier moet geen doosvulling gebruikt worden, waardoor er minder ruimte nodig is tijdens het last-miletransport en waardoor er minder afval is.

Bovendien heeft het magazijn een rating A+ en een BREEAM-certificering ‘outstanding’. Met meer dan duizend zonnepanelen op het dak kan het magazijn in zijn eigen elektriciteit voorzien.