(Partnercontent) Co-Works Mechanics: dé expert-mecaniciens voor u

Partnercontent, Mensen
Buiten verantwoordelijkheid redactie
Co-Works Mechanics - combinatie
Combinatie – Co-Works Mechanics © Co-Works Mechanics

(Partnercontent) “Samenwerken om beter te worden. Dat is wel echt ons motto, het zit in onze bedrijfsnaam: Co-Works Mechanics. Wij willen onze klant ontzorgen en wij willen dat snel én goed doen, zodat er geen kostbare tijd verloren gaat”, zegt Eric Scrayen.

Bevlogen mecaniciens bij Co-Work Mechanics

Eric Scrayen, zaakvoerder bij Co-Works Mechanics legt uit: “Op de terugweg van een job of na een interventie vragen wij ons altijd af: Wat hadden we nu nog beter kunnen doen? Samenwerken om beter te worden. Dat is wel echt ons motto, het zit in onze bedrijfsnaam: Co-Works Mechanics. Wij willen onze klant ontzorgen en wij willen dat snel én goed doen, zodat er geen kostbare tijd verloren gaat.”

Co-Works Mechanics is een team van expert-mecaniciens voor de ruime logistieke en maritieme wereld. Eric Scrayen, zaakvoerder van het bedrijf, geeft enkele voorbeelden: “Een graafmachine die op de kade staat en niet meer wil starten maar toch ingescheept moet worden, liefst vandaag nog? Wij krijgen het aan de praat. Die windmolenbladen op de kade waar nog verankerpunten op moeten vooraleer ze geladen mogen worden in het schip? Dat kunnen wij. Het onderhoud van de brandinterventiewagens op uw terrein? Wij doen dat. Ergens tegen gebotst en schade, een reach stacker die vastzit? Wij komen depanneren. Een schip vol machines startklaar maken om te kunnen lossen of laden? Ook daarvoor worden wij veel gevraagd. En materiaal werkklaar maken, machines opbouwen, dat is ook ons ding.”

Onderhoud en herstellingen

Co-Works Mechanics werkt aan alle machines, alle rollend materieel van de haven: vorkliften, reach stackers, mobiele kranen en hun toebehoren, voorzetmaterieel, spreaders, trailers, terminaltrekkers, straddle carriers en railroutevoertuigen. Het bedrijf doet ook het onderhoud, servicedepannages en wegbijstand van vrachtwagens en trekkers, herstellingen van hydraulische cilinders en slangen, graafmachines en bulldozers.

Co-Works Mechanics onderhoudt en herstelt alle grote merken: Hyster, SVE Truck, Terberg, Kalmar, Toyota, Mitsubishi, en bedient ieder een die machines heeft in de logistieke wereld, de high & heavy-, de infra-wereld, alles op de kade en in de haven.

Opstarten van roromaterieel aan boord van een autocarrier - Co-Works Mechanics
Opstarten van roromaterieel aan boord van een autocarrier – Co-Works Mechanics
Locomotief/ Railroute van MOL - Co-Works Mechanics
Locomotief/ Railroute van MOL – Co-Works Mechanics

Voor enkele grote merken verkoopt of verhuurt en onderhoudt Co-Works Mechanics de machines, en voor terminaltrekkers en multi trailer trekkers, railroutevoertuigen doet het bedrijf dat voor de Belgische constructeur MOL (www.molcy.com).

Ter plaatse

De meeste herstellingen doet Co-Works Mechanics ter plaatse in de haven van Antwerpen, in de haven van Zeebrugge of ergens onderweg. En dat overal in België en Nederland. Co-Works Mechanics neemt al het nodige materiaal mee: hoogwerker, kraan, stroom, meettoestellen enzovoort.

In Verrebroek (Waaslandhaven) is een perfect uitgeruste werkplaats. Die dient voor de meer geplande taken, het onderhoud, laswerk en herstellingen.

Co-Works Mechanics
Lasser van Co-Works Mechanics

Eric nodigt iedereen uit: “Kom gerust eens kijken naar onze werkplaats en ons materiaal. Ik zou er mooie dronefoto’s van kunnen laten maken maar ik steek liever geld in iets anders van materiaal. Ik kan het toch niet posten op LinkedIn of Facebook. Geen tijd voor sociale media.”

Reinigen machines

Het gebeurt al eens dat er bijvoorbeeld steentjes aan een graafmachine hangen die moet verscheept worden. Die steentjes zouden de kade kunnen beschadigen. Exporteurs die niet weten wat gedaan omdat ze met dergelijke vuile machines zitten, kunnen rekenen op Co-Work Mechanics. Het bedrijf reinigt toestellen in Verrebroek.

JCB graafkraan - Co-Works Mechanics
JCB graafkraan – Co-Works Mechanics

Bereikbaar en flexibel

“Machines vallen niet alleen uit tijdens de kantooruren, al zou ik dat soms willen.” lacht Eric. “Als het dringend is, dan doen we onze uiterste best om de machine te herstellen, ook ’s nachts. Gewoon bellen, we maken snel een bestek en na een simpele bevestiging per mail komen wij af, het moet meestal vooruitgaan. Stilstaan is geld verliezen in de logistieke wereld. We vinden duidelijke communicatie ook uitermate belangrijk. We laten klanten altijd weten hoever we staan, zodat hun planning klopt.”

Blijvend ontwikkelen

Nieuw materiaal, elektronische meettoestellen, nieuwe software: allemaal broodnodig om bij te blijven. Co-Works Mechanics investeert actief in alle nieuwe technieken. “De tijd dat je met een hamer en een Engelse sleutel je job jarenlang kon doen, is al lang achter de rug. Als je niet mee bent met de elektronica en de software vandaag, dan ben je écht niet meer mee”, beweert Eric nog.

Familiebedrijf

Eric: “Als kind speelde ik tussen de landbouwwerktuigen van mijn grootouders. Die grote machines en al hun lawaai, het fascineerde mij geweldig. Nog steeds. Ik ging als jonge gast sleutelen in een garage van een depannagefirma. Na mijn opleiding tot mecanicien ging ik daar direct aan de slag. In 1997 kwam ik in de haven van Antwerpen terecht. Ik kreeg de kans om me bij te scholen tot dokchauffeur aan de haven van Antwerpen. Dat heb ik vijftien jaar lang gedaan. Maar op een dag vond ik dat ik het beter kon, die mechanische problemen oplossen. Ik werd zelfstandig in 2010. Ondertussen zijn we al met wat meer volk. Wij zijn een familiebedrijf sinds 2013. De kinderen werken mee. Verder hebben wij een vaste equipe ervaren mecaniciens en verschillende partners en transporteurs waar we een beroep op kunnen doen bij speciale interventies of voor vervoer van grote stukken over de weg.”

Sherlock Holmes

Co-Works Mechanics is een vaste stageplaats voor de mecaniciens van het VTI Beveren. Een goeie mecanicien is goud waard, dat weet iedereen. Eric is enthousiast “Iemand met een diploma of met veel ervaring én goesting mag altijd aankloppen bij ons. Hier is geen dag dezelfde, ons werk wordt nooit saai of routine. Onze opdrachten zijn heel divers en komen onverwachts. Dat houdt ons wakker en alert. We moeten soms Sherlock Holmes zijn om het probleem te vinden. Dan goed nadenken, het correct oplossen, soms al eens creatief zijn. Het blijft uitdagend. Het is dankbaar werk, je lost een probleem op dat onverwachts opdook, de klant is geholpen en content.”

Bij Co-Works Mechanics gaan ze er prat op om onder elkaar als gelijken te werken. Iedereen helpt elkaar bij de moeilijke klussen en iedereen brengt zijn expertise in. De sfeer moet goed zijn als je samenwerkt. “Ook als zaakvoerder help ik mee op drukke momenten of bij moeilijke klussen. Ik heb tenslotte 33 jaar ervaring als mecanicien. Dat weten mijn mannen, ik ben er voor hen”, zegt Eric.

(Noot van de redactie: Het interview met Eric diende inderdaad een paar keer uitgesteld te worden, eerst kwam hij net van een nachtinterventie en een andere keer stond hij onverwachts op de kade een medewerker bij te staan, net dringend opgeroepen.)

Co-Works Mechanics: de expert-mecaniciens van de logistieke en maritieme wereld. Geen job te moeilijk, geen machine op de kade die ze niet kennen. In panne? Even Co-Works Mechanics bellen.

————————————————————————————-

De expert-mecaniciens van Co-Works Mechanics zijn altijd bereikbaar.
Uw machine in panne?
Bel naar 03 689 45 46 of naar 0475 96 77 41.

https://www.co-works-mechanics.be/
info@co-works-mechanics.be

Alexander Maes/Zaakvoerder Eric Scrayen

Co-Works Mechanics - Eric Scrayen
Co-Works Mechanics – Eric Scrayen
Fabriekstraat 24
9120 Kallo (Beveren-Waas)
Kantoor: +32 (0)3 689 45 46
Servicedienst 24/7: +32 (0)475 96 77 41
Werkplaats: Kieldrechtsebaan 51A
9130 Verrebroek (Bedrijvencenter De Bock/Unit O)
(Partnercontent) Co-Works Mechanics: dé expert-mecaniciens voor u – Flows

(Partnercontent) Co-Works Mechanics: dé expert-mecaniciens voor u

Partnercontent, Mensen
Buiten verantwoordelijkheid redactie
Co-Works Mechanics - combinatie
Combinatie – Co-Works Mechanics © Co-Works Mechanics

(Partnercontent) “Samenwerken om beter te worden. Dat is wel echt ons motto, het zit in onze bedrijfsnaam: Co-Works Mechanics. Wij willen onze klant ontzorgen en wij willen dat snel én goed doen, zodat er geen kostbare tijd verloren gaat”, zegt Eric Scrayen.

Bevlogen mecaniciens bij Co-Work Mechanics

Eric Scrayen, zaakvoerder bij Co-Works Mechanics legt uit: “Op de terugweg van een job of na een interventie vragen wij ons altijd af: Wat hadden we nu nog beter kunnen doen? Samenwerken om beter te worden. Dat is wel echt ons motto, het zit in onze bedrijfsnaam: Co-Works Mechanics. Wij willen onze klant ontzorgen en wij willen dat snel én goed doen, zodat er geen kostbare tijd verloren gaat.”

Co-Works Mechanics is een team van expert-mecaniciens voor de ruime logistieke en maritieme wereld. Eric Scrayen, zaakvoerder van het bedrijf, geeft enkele voorbeelden: “Een graafmachine die op de kade staat en niet meer wil starten maar toch ingescheept moet worden, liefst vandaag nog? Wij krijgen het aan de praat. Die windmolenbladen op de kade waar nog verankerpunten op moeten vooraleer ze geladen mogen worden in het schip? Dat kunnen wij. Het onderhoud van de brandinterventiewagens op uw terrein? Wij doen dat. Ergens tegen gebotst en schade, een reach stacker die vastzit? Wij komen depanneren. Een schip vol machines startklaar maken om te kunnen lossen of laden? Ook daarvoor worden wij veel gevraagd. En materiaal werkklaar maken, machines opbouwen, dat is ook ons ding.”

Onderhoud en herstellingen

Co-Works Mechanics werkt aan alle machines, alle rollend materieel van de haven: vorkliften, reach stackers, mobiele kranen en hun toebehoren, voorzetmaterieel, spreaders, trailers, terminaltrekkers, straddle carriers en railroutevoertuigen. Het bedrijf doet ook het onderhoud, servicedepannages en wegbijstand van vrachtwagens en trekkers, herstellingen van hydraulische cilinders en slangen, graafmachines en bulldozers.

Co-Works Mechanics onderhoudt en herstelt alle grote merken: Hyster, SVE Truck, Terberg, Kalmar, Toyota, Mitsubishi, en bedient ieder een die machines heeft in de logistieke wereld, de high & heavy-, de infra-wereld, alles op de kade en in de haven.

Opstarten van roromaterieel aan boord van een autocarrier - Co-Works Mechanics
Opstarten van roromaterieel aan boord van een autocarrier – Co-Works Mechanics
Locomotief/ Railroute van MOL - Co-Works Mechanics
Locomotief/ Railroute van MOL – Co-Works Mechanics

Voor enkele grote merken verkoopt of verhuurt en onderhoudt Co-Works Mechanics de machines, en voor terminaltrekkers en multi trailer trekkers, railroutevoertuigen doet het bedrijf dat voor de Belgische constructeur MOL (www.molcy.com).

Ter plaatse

De meeste herstellingen doet Co-Works Mechanics ter plaatse in de haven van Antwerpen, in de haven van Zeebrugge of ergens onderweg. En dat overal in België en Nederland. Co-Works Mechanics neemt al het nodige materiaal mee: hoogwerker, kraan, stroom, meettoestellen enzovoort.

In Verrebroek (Waaslandhaven) is een perfect uitgeruste werkplaats. Die dient voor de meer geplande taken, het onderhoud, laswerk en herstellingen.

Co-Works Mechanics
Lasser van Co-Works Mechanics

Eric nodigt iedereen uit: “Kom gerust eens kijken naar onze werkplaats en ons materiaal. Ik zou er mooie dronefoto’s van kunnen laten maken maar ik steek liever geld in iets anders van materiaal. Ik kan het toch niet posten op LinkedIn of Facebook. Geen tijd voor sociale media.”

Reinigen machines

Het gebeurt al eens dat er bijvoorbeeld steentjes aan een graafmachine hangen die moet verscheept worden. Die steentjes zouden de kade kunnen beschadigen. Exporteurs die niet weten wat gedaan omdat ze met dergelijke vuile machines zitten, kunnen rekenen op Co-Work Mechanics. Het bedrijf reinigt toestellen in Verrebroek.

JCB graafkraan - Co-Works Mechanics
JCB graafkraan – Co-Works Mechanics

Bereikbaar en flexibel

“Machines vallen niet alleen uit tijdens de kantooruren, al zou ik dat soms willen.” lacht Eric. “Als het dringend is, dan doen we onze uiterste best om de machine te herstellen, ook ’s nachts. Gewoon bellen, we maken snel een bestek en na een simpele bevestiging per mail komen wij af, het moet meestal vooruitgaan. Stilstaan is geld verliezen in de logistieke wereld. We vinden duidelijke communicatie ook uitermate belangrijk. We laten klanten altijd weten hoever we staan, zodat hun planning klopt.”

Blijvend ontwikkelen

Nieuw materiaal, elektronische meettoestellen, nieuwe software: allemaal broodnodig om bij te blijven. Co-Works Mechanics investeert actief in alle nieuwe technieken. “De tijd dat je met een hamer en een Engelse sleutel je job jarenlang kon doen, is al lang achter de rug. Als je niet mee bent met de elektronica en de software vandaag, dan ben je écht niet meer mee”, beweert Eric nog.

Familiebedrijf

Eric: “Als kind speelde ik tussen de landbouwwerktuigen van mijn grootouders. Die grote machines en al hun lawaai, het fascineerde mij geweldig. Nog steeds. Ik ging als jonge gast sleutelen in een garage van een depannagefirma. Na mijn opleiding tot mecanicien ging ik daar direct aan de slag. In 1997 kwam ik in de haven van Antwerpen terecht. Ik kreeg de kans om me bij te scholen tot dokchauffeur aan de haven van Antwerpen. Dat heb ik vijftien jaar lang gedaan. Maar op een dag vond ik dat ik het beter kon, die mechanische problemen oplossen. Ik werd zelfstandig in 2010. Ondertussen zijn we al met wat meer volk. Wij zijn een familiebedrijf sinds 2013. De kinderen werken mee. Verder hebben wij een vaste equipe ervaren mecaniciens en verschillende partners en transporteurs waar we een beroep op kunnen doen bij speciale interventies of voor vervoer van grote stukken over de weg.”

Sherlock Holmes

Co-Works Mechanics is een vaste stageplaats voor de mecaniciens van het VTI Beveren. Een goeie mecanicien is goud waard, dat weet iedereen. Eric is enthousiast “Iemand met een diploma of met veel ervaring én goesting mag altijd aankloppen bij ons. Hier is geen dag dezelfde, ons werk wordt nooit saai of routine. Onze opdrachten zijn heel divers en komen onverwachts. Dat houdt ons wakker en alert. We moeten soms Sherlock Holmes zijn om het probleem te vinden. Dan goed nadenken, het correct oplossen, soms al eens creatief zijn. Het blijft uitdagend. Het is dankbaar werk, je lost een probleem op dat onverwachts opdook, de klant is geholpen en content.”

Bij Co-Works Mechanics gaan ze er prat op om onder elkaar als gelijken te werken. Iedereen helpt elkaar bij de moeilijke klussen en iedereen brengt zijn expertise in. De sfeer moet goed zijn als je samenwerkt. “Ook als zaakvoerder help ik mee op drukke momenten of bij moeilijke klussen. Ik heb tenslotte 33 jaar ervaring als mecanicien. Dat weten mijn mannen, ik ben er voor hen”, zegt Eric.

(Noot van de redactie: Het interview met Eric diende inderdaad een paar keer uitgesteld te worden, eerst kwam hij net van een nachtinterventie en een andere keer stond hij onverwachts op de kade een medewerker bij te staan, net dringend opgeroepen.)

Co-Works Mechanics: de expert-mecaniciens van de logistieke en maritieme wereld. Geen job te moeilijk, geen machine op de kade die ze niet kennen. In panne? Even Co-Works Mechanics bellen.

————————————————————————————-

De expert-mecaniciens van Co-Works Mechanics zijn altijd bereikbaar.
Uw machine in panne?
Bel naar 03 689 45 46 of naar 0475 96 77 41.

https://www.co-works-mechanics.be/
info@co-works-mechanics.be

Alexander Maes/Zaakvoerder Eric Scrayen

Co-Works Mechanics - Eric Scrayen
Co-Works Mechanics – Eric Scrayen
Fabriekstraat 24
9120 Kallo (Beveren-Waas)
Kantoor: +32 (0)3 689 45 46
Servicedienst 24/7: +32 (0)475 96 77 41
Werkplaats: Kieldrechtsebaan 51A
9130 Verrebroek (Bedrijvencenter De Bock/Unit O)