(Nieuwjaarsreeks) Anne Pauwels (Vollers Belgium)

Interview, Mensen
Te gast
Anne Pauwels van Vollers Belgium
Anne Pauwels van Vollers Belgium © Vollers Belgium

Rond de jaarwissel brengt Flows traditiegetrouw een reeks ‘nieuwjaarsbrieven’. De auteurs overschouwen het voorbije en komende jaar door te antwoorden op vijf vragen. Vandaag deelt Anne Pauwels, general manager van Vollers Belgium, haar inzichten met ons.

1. Wat was voor u dé gebeurtenis van het jaar (en waarom)?

Ik denk dat niemand om de gebeurtenissen in Oekraïne heen kan. Ook ik kijk met ogen van ongeloof en een gevoel van surrealisme naar dit conflict. De impact van deze gebeurtenis is zowel op menselijk vlak als op economisch vlak enorm. Behoudens het verschrikkelijke menselijke leed zagen wij als opslagbedrijf in de Haven van Antwerpen, met in hoofdzaak opslag van koffie & cacao, meteen een enorme toestroom van goederen die normaal gezien doorstromen naar de Baltische staten. Via die weg bereiken ze normaal de Russische markt, maar ze zochten nu een onderkomen in Antwerpen om dan mondjesmaat hun weg te vinden door het conflict. Dat wil zeggen dat er door dit conflict in die regio’s automatisch tekorten ontstaan die rechtstreeks een invloed hebben op de economie en op de beschikbaarheid voor alle eindgebruikers; ongeacht aan welke kant ze staan.

2. Welk bedrijf heeft het afgelopen jaar het meeste indruk op u gemaakt (en waarom)?

Niet in de positieve zin, maar indruk zonder meer, is toch wel de overname van Twitter en de verrassende hr-beslissingen die daarop volgden. Deze aanpak en wijze van communicatie heeft me toch wel de wenkbrauwen doen fronsen. Verder vind ik het wat de eigen sectorbedrijven betreft sterk dat een rederij zoals MSC tegen de stroom in als enige een service op Sint-Petersburg vanuit Antwerpen is blijven aanbieden tot op dit moment, terwijl anderen de deur dichtgetrokken hebben. Dit maakte dat in de afgelopen maanden vaak goederen opgeslagen in de ons omringende landen opnieuw naar Antwerpen vervoerd werden om dan zo een weg te vinden naar deze regio.

3. Wat is voor u de meest vervelende trend van het voorbije jaar/de voorbije jaren (en waarom)?

Het zal wel de leeftijd zijn, maar hoewel ik zeker ook de voordelen van het digitaal vergaderen begrijp en soms ervaar, is het een trend die ik zeker niet promoot. Er zit zoveel waarde in een persoonlijk contact dat ik hoop dat deze trend een mooie aanvulling mag blijven, maar niet de bovenhand krijgt.

4. Wie is voor u de man of vrouw van het jaar 2022 (en waarom)?

Voor mij is de prijs voor man & vrouw van het jaar zonder meer voor onze politiemannen en -vrouwen die dit jaar bij gelijk welke gelegenheid, hun eigen veiligheid riskeren. Zij doen hun best om mens en goed te beschermen tegen het zinloze geweld en vandalisme, dat blijkbaar een noodzaak is geworden bij zowel protest als feestvreugde. Het is onvoorstelbaar dat deze mensen nog de moed vinden om hun werk vol enthousiasme uit te voeren. Chapeau!

5. Op welk goed voornemen mogen we u afrekenen eind 2023?

Dat ik iedere dag één klein goed voornemen kies dat ik die dag realiseer en dat 365 dagen lang zal volhouden.

Hier bundelen we alle bijdragen voor de Nieuwjaarsreeks.

U krijgt ook de nieuwjaarswensen van onze partner Vlaanderen Circulair. 

(Nieuwjaarsreeks) Anne Pauwels (Vollers Belgium) – Flows

(Nieuwjaarsreeks) Anne Pauwels (Vollers Belgium)

Interview, Mensen
Te gast
Anne Pauwels van Vollers Belgium
Anne Pauwels van Vollers Belgium © Vollers Belgium

Rond de jaarwissel brengt Flows traditiegetrouw een reeks ‘nieuwjaarsbrieven’. De auteurs overschouwen het voorbije en komende jaar door te antwoorden op vijf vragen. Vandaag deelt Anne Pauwels, general manager van Vollers Belgium, haar inzichten met ons.

1. Wat was voor u dé gebeurtenis van het jaar (en waarom)?

Ik denk dat niemand om de gebeurtenissen in Oekraïne heen kan. Ook ik kijk met ogen van ongeloof en een gevoel van surrealisme naar dit conflict. De impact van deze gebeurtenis is zowel op menselijk vlak als op economisch vlak enorm. Behoudens het verschrikkelijke menselijke leed zagen wij als opslagbedrijf in de Haven van Antwerpen, met in hoofdzaak opslag van koffie & cacao, meteen een enorme toestroom van goederen die normaal gezien doorstromen naar de Baltische staten. Via die weg bereiken ze normaal de Russische markt, maar ze zochten nu een onderkomen in Antwerpen om dan mondjesmaat hun weg te vinden door het conflict. Dat wil zeggen dat er door dit conflict in die regio’s automatisch tekorten ontstaan die rechtstreeks een invloed hebben op de economie en op de beschikbaarheid voor alle eindgebruikers; ongeacht aan welke kant ze staan.

2. Welk bedrijf heeft het afgelopen jaar het meeste indruk op u gemaakt (en waarom)?

Niet in de positieve zin, maar indruk zonder meer, is toch wel de overname van Twitter en de verrassende hr-beslissingen die daarop volgden. Deze aanpak en wijze van communicatie heeft me toch wel de wenkbrauwen doen fronsen. Verder vind ik het wat de eigen sectorbedrijven betreft sterk dat een rederij zoals MSC tegen de stroom in als enige een service op Sint-Petersburg vanuit Antwerpen is blijven aanbieden tot op dit moment, terwijl anderen de deur dichtgetrokken hebben. Dit maakte dat in de afgelopen maanden vaak goederen opgeslagen in de ons omringende landen opnieuw naar Antwerpen vervoerd werden om dan zo een weg te vinden naar deze regio.

3. Wat is voor u de meest vervelende trend van het voorbije jaar/de voorbije jaren (en waarom)?

Het zal wel de leeftijd zijn, maar hoewel ik zeker ook de voordelen van het digitaal vergaderen begrijp en soms ervaar, is het een trend die ik zeker niet promoot. Er zit zoveel waarde in een persoonlijk contact dat ik hoop dat deze trend een mooie aanvulling mag blijven, maar niet de bovenhand krijgt.

4. Wie is voor u de man of vrouw van het jaar 2022 (en waarom)?

Voor mij is de prijs voor man & vrouw van het jaar zonder meer voor onze politiemannen en -vrouwen die dit jaar bij gelijk welke gelegenheid, hun eigen veiligheid riskeren. Zij doen hun best om mens en goed te beschermen tegen het zinloze geweld en vandalisme, dat blijkbaar een noodzaak is geworden bij zowel protest als feestvreugde. Het is onvoorstelbaar dat deze mensen nog de moed vinden om hun werk vol enthousiasme uit te voeren. Chapeau!

5. Op welk goed voornemen mogen we u afrekenen eind 2023?

Dat ik iedere dag één klein goed voornemen kies dat ik die dag realiseer en dat 365 dagen lang zal volhouden.

Hier bundelen we alle bijdragen voor de Nieuwjaarsreeks.

U krijgt ook de nieuwjaarswensen van onze partner Vlaanderen Circulair.