Jobdag havenarbeid vlot op weg naar 1.000 inschrijvingen (+video)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De jobdag voor havenarbeiders en straddle-carrierchauffeurs die Cepa op 20 november organiseert, kan op veel belangstelling rekenen. De kaap van 1.000 inschrijvingen komt in zicht.

De Antwerpse werkgeverskoepel Cepa is in het kader van zijn ambitieuze opleidingsprogramma op zoek naar enkele honderden havenarbeiders en straddle-carrierchauffeurs. Daarom wordt op zaterdag 20 november een jobdag georganiseerd op de terreinen van opleidingscentrum Ocha. Het event kan op heel wat belangstelling rekenen: inmiddels zijn meer dan negenhonderd inschrijvingen binnen, verwacht wordt dat de kaap van de duizend vlot gehaald zal worden. Niet slecht voor een eerste editie. “De jobdag is inderdaad een nieuw gegeven”, zegt Cepa-woordvoerder Yann Pauwels. “We ontvouwen in de komende jaren een ambitieus opleidingsprogramma en zoeken dus heel wat mensen. In het verleden waren er wel al kleinere jobdagen voor bijvoorbeeld de kuiperij, die ook op een behoorlijke opkomst konden rekenen.” 

Troeven

Die grote interesse in het beroep van havenarbeider is een opsteker in tijden van jobschaarste. “Het werk heeft een aantal troeven: een inspirerende en stabiele werkomgeving, een mooi loon en opleiding”, zegt Pauwels. “Werknemers zijn niet ongevoelig voor dergelijke troeven.” 

Wie op 20 november wil komen proeven van het werk als havenarbeider, kan zich maar beter haasten, want het aantal plaatsen en tijdslots is beperkt. “We willen iedereen de kans geven om kennis te maken met het materieel, zoals de simulator en de straddle carrier”, zegt Pauwels. 

Michiel Leen