Abdellah Khltent verzilvert job na stage bij Transuniverse Forwarding

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Abdellah Khltent
Abdellah Khltent © Transuniverse Forwarding

Na een stage bij Transuniverse Forwarding Maroc in Casablanca is Abdellah Khltent sinds 1 oktober voltijds aan de slag bij de Gentse groupagespecialist. “Dankzij een stage leer je het verschil tussen theorie en praktijk”, zegt hij.

Abdellah is een van de vijf studenten Logistiek Management van Hogeschool VIVES (Kortrijk) die een stage deed bij Transuniverse Forwarding. “Tijdens mijn tweede jaar ging ik één dag per week aan de slag bij de dienst ‘export Maghreb'”, vertelt Abdellah. In het laatste jaar van zijn studies werkte hij drie maanden bij Transuniverse Maroc in metropool Casablanca. “Daar leerde ik alles over de importzijde: goederen invoeren, de inklaring verzorgen, de goederen controleren, de ‘last mile delivery’ verzorgen, enzovoort. Ik deed mijn stage in volle coronacrisis, maar gelukkig werd mijn verplaatsing aanvaard als een essentiële reis.”

Casablanca

De ervaring die hij tijdens zijn stage opdeed, komt hem nu goed van pas in zijn functie op de dienst ‘export Maghreb’. “Je leert écht het verschil tussen de theorie en de praktijk. Een goed voorbeeld zijn de Incoterms, de afspraken tussen de afzender en ontvanger bij internationaal transport. Elke Incoterm heeft zijn theoretische benadering, maar ik stel vast dat zowel verkoper als koper in de praktijk hier regelmatig creatief mee omspringen.” Zijn praktijkervaring bleek ook nuttig te zijn voor zijn bachelorproef met als onderwerp: ‘Hoe exporteert men goederen naar Marokko’. “Daarnaast was het ook gewoon een fantastische ervaring om aan de slag te zijn in Casablanca, een stad met vijf miljoen inwoners.”

Schakel in supplychain

Abdellah heeft een hart voor de logistiek. “Al van kindsbeen keek ik naar de herkomst van producten in de winkel. Ik kan andere jongeren alleen maar aanraden om Supply Chain Management te studeren. Er zijn veel kansen in de sector en eens je aan de slag bent, voel je je écht een schakel in de supplychain. Die betrokkenheid geeft veel voldoening. Talenkennis is een voordeel. Tijdens mijn stage heb ik gemerkt dat mijn kennis van het Frans en Arabisch van pas kwam.”

Yannick De Spiegeleir