Transuniverse Forwarding breidt crossdockinstallatie uit

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Transuniverse Forwarding breidt crossdockplatform in Wondelgem met een derde uit
Transuniverse Forwarding breidt crossdockplatform in Wondelgem met een derde uit © Transuniverse Forwarding

De Gentse groepagespecialist Transuniverse Forwarding breidt zijn crossdockplatform in Wondelgem met een derde uit. Zo wil het bedrijf tegemoetkomen aan de groeiende volumes en een dreigend plaatstekort door de brexit tegengaan.

De groepagetrafieken nemen dit jaar een hoge vlucht nu het leven grotendeels weer normaal wordt na de pandemie. De groeiende volumes overstijgen het niveau van voor corona duidelijk. “Daarom breiden we de capaciteit van ons crossdockplatform in Wondelgem met een derde uit”, zegt Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding. “Dankzij de geslaagde partnerships die we met LEMAN in Scandinavië, Italmondo in Italië en Europa Road in Engeland hebben opgezet, groeien we bij Transuniverse zelfs sneller dan de markt. Hierdoor dreigde de overslagcapaciteit te klein te worden”, legt hij uit. Bovendien wordt er niet meteen een rem op de groei verwacht.

Brexit

Ook het brexitverhaal speelt mee. “We hebben meer ruimte nodig dan vroeger”, voegt operations manager Kevin Van Ongeval toe. “Geïmporteerde zendingen blijven langer staan voordat wij ze tot op hun bestemming kunnen brengen omdat ze niet vergezeld zijn van de juiste papieren.”

De capaciteitsuitbreiding komt niets te vroeg voor Transuniverse Forwarding. “Dankzij de overheveling van de laatste opslagactiviteiten van Wondelgem naar ons magazijn in Sleidinge bij Evergem, hebben we een gebouw van 5.000 m² vrijgemaakt voor crossdocking. Dat brengt onze totale overslagcapaciteit op bijna 15.000 m²”, geeft Adins aan.

Meer vrachtwagens

Meer volumes betekent ook meer vrachtwagens. “Dus moesten we de doorstroming verbeteren en meer parkeergelegenheid voor de extra vrachtwagens creëren. Gelukkig kunnen we vanaf september een aanpalend terrein huren, zodat we de toename van het verkeer adequaat kunnen opvangen.”

Yannick De Spiegeleir