Management DP World verwelkomt medewerkers in nieuw gebouw

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Directieteam verwelkomt medewerkers in nieuw gebouw
Directieteam verwelkomt medewerkers in nieuw gebouw © Michiel Leen

Terminaloperator DP World nam vanochtend zijn nieuwe operationele gebouw bij het Deurganckdok in gebruik. Het managementteam verwelkomt voor de gelegenheid de medewerkers met koffie en taartjes.

“Zoveel volk van ‘den bureau’ heb ik hier nog nooit zo vroeg gezien”, lacht een havenarbeider in de refter van het nieuwe operationele gebouw van DP World. Voor de ingebruikname van het eerste deel van de nieuwe locatie vormt het managementteam van de terminal een erehaag voor de medewerkers bij de shiftwissels van de ochtend-, middag- en avondploeg. Dat betekent inderdaad: om 5.00 uur op post zijn aan de toegangspoort. Een geste die zichtbaar geapprecieerd wordt. Het hele weekend door was het team van DP World in de weer om de ruimtes bedrijfsklaar te maken. 

Comfort

Een goede twee jaar na de aankondiging van het nieuwe gebouw is het complex operationeel. “Het nieuwe operationele gebouw past in de uitbreiding van onze activiteiten”, zegt CEO Dirk Van den Bosch. “Tot nu toe zaten onze administratieve en operationele diensten verspreid over verschillende locaties. In het nieuwe gebouw brengen we operationele en administratieve diensten bij elkaar en krijgen de havenarbeiders een nieuwe behuizing.”

De afgelopen jaren werden de havenarbeiders opgevangen in tijdelijke gebouwen op de terminal. Hun comfort gaat er nu stevig op vooruit. Op het gelijkvloers bevinden zich faciliteiten voor de havenarbeiders zoals refter, kleedkamers, lockers en sanitair. Ook het managementteam verhuist, weliswaar pas in september, naar de tweede en derde verdieping van het gebouw. In de huidige administratieve kantoren aan de Molenweg blijven de Finance- en IT-afdeling gehuisvest. Ook de aanmeldingspost voor vrachtwagens blijft op die locatie. 

Inbreiding

Het nieuwe gebouw kadert in de inbreidingsplannen van de terminaloperator. “Het oude operationele lokaal op de kade maakt op termijn plaats voor nieuwe block stacks”, zegt Van den Bosch. “Dit nieuwe gebouw past in ons ‘plan 2020’, het investeringsplan van 200 miljoen, waarbij de terminal wordt gemoderniseerd. Die plannen zouden in 2026 afgerond zijn.” 

Een officieel openingsfeest is gepland voor het voorjaar van 2022. 

Michiel Leen